Рецепт Салат з кальмара фото

Салат з кальмара
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Риба та морепродукти, Морепродукти, Зелень, М'ята, Цибуля, Кальмари
Дієтичне харчування, Пісні страви
На святковий стіл
Салати

Кальмари, втім, як і всі морепродукти, вважаються делікатесами. Важливо вміти їх готувати правильно, щоб вони були ніжними, а не гуязиками. Розповім, як приготувати салат з кальмара.

Найважливіше в приготуванні салату з кальмарами - це правильно очистити їх і відварити. Хвилиною більше, хвилиною менше - і замість м'якої тушки виходить гума. Кальмари добре поєднуються із зеленню і соком цитрусових, тому готую салат саме з цими складовими.

  • Кальмар - 300-400 грам
  • Вапно - 2 штуки
  • Часник - 2 зубчики
  • Кунжутну олію - 1 Чайна ложка
  • Рибний соус - 1/2 чайних ложки
  • Luk-salotų - 3 штуки
  • Коричневий цукор - 2 Ст. Ложки
  • М'ята - 2 штуки (гілочки)
  • Рисовий оцет - 1 Чайна ложка
  • Braai - 2 штуки (гілочки)
  • Сіль і перець - За смаком
  • Салатні листя - 2 штуки (для подачі)
салат з кальмара - фото крок 1
1. Насамперед очищаю кальмари: відтягаю щупальця від тіла і обрізаю, видаляю очей у щупальця, потім вичищаю всі нутрощі. Знімаю тонку плівку, обполіскую тушку всередині і зовні. Нарізаю кальмари кільцями шириною 1, 5-2 см.
салат з кальмара - фото крок 2
2. Каструлю з водою ставлю на вогонь, додаю 1-2 чайні ложки солі і доводжу її до кипіння, лайм розрізаю і відвалів сік, додаю 1 столову ложку. Відправляю кальмари в киплячу воду і варю все 30-40 секунд.
салат з кальмара - фото крок 3
3. Швиденько виймаю кальмарів шумівкою і викладаю на серветку для охолодження.
салат з кальмара - фото крок 4
4. Для соусу: залишився лайм мою і зрізаю цедру, кладу 1 чайну ложку в миску, відвалів сік і вливаю його, додаю сік другого лайма. Часник очищаю і пропускаю через прес, додаю кунжутне масло, рибний соус, рисовий оцет. Дрібно нарізаю цибулю-шалот, м'яту і кинзу, відправляю до соусу, додаю цукор, щіпку солі і чорний мелений перець. Гарненько перемішую всі складові.
салат з кальмара - фото крок 5
5. Викладаю відварені кальмари, перемішую і відправляю в холодильник на кілька годин (мінімум на 30 хвилин).
салат з кальмара - фото крок 6
6. Мою салатні листя і викладаю на блюдо, перекладаю кальмарів на салат і подаю страву холодним.

Схожі рецепти