Салат з кальмара
(покроковий рецепт з фото)
Кальмари, втім, як і всі морепродукти, вважаються делікатесами. Важливо вміти їх готувати правильно, щоб вони були ніжними, а не гуязиками. Розповім, як приготувати салат з кальмара.
Найважливіше в приготуванні салату з кальмарами - це правильно очистити їх і відварити. Хвилиною більше, хвилиною менше - і замість м'якої тушки виходить гума. Кальмари добре поєднуються із зеленню і соком цитрусових, тому готую салат саме з цими складовими.
- Кальмар - 300-400 грам
- Вапно - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Кунжутну олію - 1 Чайна ложка
- Рибний соус - 1/2 чайних ложки
- Luk-salotų - 3 штуки
- Коричневий цукор - 2 Ст. Ложки
- М'ята - 2 штуки (гілочки)
- Рисовий оцет - 1 Чайна ложка
- Braai - 2 штуки (гілочки)
- Сіль і перець - За смаком
- Салатні листя - 2 штуки (для подачі)
1. Насамперед очищаю кальмари: відтягаю щупальця від тіла і обрізаю, видаляю очей у щупальця, потім вичищаю всі нутрощі. Знімаю тонку плівку, обполіскую тушку всередині і зовні. Нарізаю кальмари кільцями шириною 1, 5-2 см.
2. Каструлю з водою ставлю на вогонь, додаю 1-2 чайні ложки солі і доводжу її до кипіння, лайм розрізаю і відвалів сік, додаю 1 столову ложку. Відправляю кальмари в киплячу воду і варю все 30-40 секунд.
3. Швиденько виймаю кальмарів шумівкою і викладаю на серветку для охолодження.
4. Для соусу: залишився лайм мою і зрізаю цедру, кладу 1 чайну ложку в миску, відвалів сік і вливаю його, додаю сік другого лайма. Часник очищаю і пропускаю через прес, додаю кунжутне масло, рибний соус, рисовий оцет. Дрібно нарізаю цибулю-шалот, м'яту і кинзу, відправляю до соусу, додаю цукор, щіпку солі і чорний мелений перець. Гарненько перемішую всі складові.
5. Викладаю відварені кальмари, перемішую і відправляю в холодильник на кілька годин (мінімум на 30 хвилин).
6. Мою салатні листя і викладаю на блюдо, перекладаю кальмарів на салат і подаю страву холодним.