Рецепт Карпаччо з восьминога фото

Карпаччо з восьминога
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Риба та морепродукти, Морепродукти, Восьминіг
Роздільне харчування
На вечерю, Романтична вечеря
Гарячі страви

Якщо ви готові по-справжньому здивувати своїх гостей або коханої людини, пропоную приготувати карпаччо з восьминога в домашніх умовах. Насправді нічого складного, зате як звучить! Спробуйте!

Взагалі класичний рецепт карпаччо з восьминога передбачає довгий маринування щупальців в маслі і вини з подачею зі свіжими овочами. Але, чесно кажучи, їсти таке незвичайне блюдо сирим я якось не зважилася. Тому розповім, як я роблю карпаччо з восьминога в домашніх умовах, і сподіваюся, що вам мій варіант сподобається!

  • Маленькі восьминоги - 12 штук
  • Помідори черрі - 200 грам
  • Масло оливкове - 100 грам
  • Вино біле сухе - 100 грам
  • Базилік - 60 грам
  • Картопля - 6 штук
  • Спеції - За смаком
  • Часник - 4 зубчики
карпаччо з восьминога - фото крок 1
1. Восьминогів добре промиємо, разрежем на однакові шматки (від щупальця - і далі вгору) і обсмажити в оливковій олії. Спеції - за смаком.
карпаччо з восьминога - фото крок 2
2. Нехай підсмажаться 10 хвилин на середньому вогні. Подрібнений базилік, картоплю, часник і помідори додайте до восьминогам. Тушкуємо ще 10 хвилин на маленькому вогні під кришкою.
карпаччо з восьминога - фото крок 3
3. Nalivaem вино, тушкуємо на маленькому вогні до готовності картоплі. Спеції - за смаком.
карпаччо з восьминога - фото крок 4
4. Подаємо в охолодженому вигляді з листочками свіжого базиліку, шматочками свіжих помідорів, і полив лимонним соком. Смачного!

Схожі рецепти