Рецепт Салат з портулаку фото

Салат з портулаку
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня
Овочі, Зелень, Часник
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Пісні страви, Рецепти сироїдіння, Для діабетиків
На обід, На вечерю
Салати

В азіатських країнах портулак дуже часто використовують для приготування різноманітних страв: його кладуть всередину м'яса, смажать, сушать і маринують. Є цікавий рецепт, як приготувати салат з портулаку.

Це дуже простий у приготуванні салат китайської кухні. Для цієї страви не використовують маринований портулак, а тільки свіжий. І краще вибирати молоді гілочки або верхню їх частина. Всі інгредієнти традиційно обсмажують на сковороді вок з додаванням кунжутного насіння і соєвого соусу.

  • Портулак - 400 грам
  • Кунжут - 10 грам
  • Сушений перець чилі - 6 штук
  • Сичуаньский перець - 1 Чайна ложка
  • Дикий часник - 1 пучок
  • Часник звичайний - 2 зубчики
  • Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
  • Китайський оцет - 3 Ст. Ложки
  • Імбир - За смаком
  • Сіль - За смаком
салат з портулаку - фото крок 1
1. Притулок відкидаю на друшляк і ретельно промиваю під струменем холодної води від землі, потім зрізаю насіннєві коробочки, нарізаю на шматочки довжиною близько 6 сантиметрів.
салат з портулаку - фото крок 2
2. Пучок дикого часнику промиваю під водою і обтираю паперовим рушником, нарізаю їх на гілочки довжиною близько 7 сантиметрів.
салат з портулаку - фото крок 3
3. Нарізаю часник звичайний шматочками, до нього додаю сичуаньский перець, сушений перець чилі і трохи імбиру. У вок наливаю трохи олії і відправляю на вогонь, викладаю все порізані приправи і обсмажую 1-2 хвилини.
салат з портулаку - фото крок 4
4. Відправляю на сковороду до приправ дикий часник і готую ще 30-40 секунд.
салат з портулаку - фото крок 5
5. В останню чергу відправляю підготовлений портулак і трохи припускають його, через кілька хвилин додаю соєвий соус, оцет, сіль за смаком, раніше обсмажений кунжут і готую 2 хвилини, безперервно помішуючи.
салат з портулаку - фото крок 6
6. Готовий китайський салат перекладаю на тарілку і подаю до столу гарячим, зверху прикрашаю сушеним перчиком чилі.

Схожі рецепти