Салат з портулаку
(покроковий рецепт з фото)
В азіатських країнах портулак дуже часто використовують для приготування різноманітних страв: його кладуть всередину м'яса, смажать, сушать і маринують. Є цікавий рецепт, як приготувати салат з портулаку.
Це дуже простий у приготуванні салат китайської кухні. Для цієї страви не використовують маринований портулак, а тільки свіжий. І краще вибирати молоді гілочки або верхню їх частина. Всі інгредієнти традиційно обсмажують на сковороді вок з додаванням кунжутного насіння і соєвого соусу.
- Портулак - 400 грам
- Кунжут - 10 грам
- Сушений перець чилі - 6 штук
- Сичуаньский перець - 1 Чайна ложка
- Дикий часник - 1 пучок
- Часник звичайний - 2 зубчики
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Китайський оцет - 3 Ст. Ложки
- Імбир - За смаком
- Сіль - За смаком
1. Притулок відкидаю на друшляк і ретельно промиваю під струменем холодної води від землі, потім зрізаю насіннєві коробочки, нарізаю на шматочки довжиною близько 6 сантиметрів.
2. Пучок дикого часнику промиваю під водою і обтираю паперовим рушником, нарізаю їх на гілочки довжиною близько 7 сантиметрів.
3. Нарізаю часник звичайний шматочками, до нього додаю сичуаньский перець, сушений перець чилі і трохи імбиру. У вок наливаю трохи олії і відправляю на вогонь, викладаю все порізані приправи і обсмажую 1-2 хвилини.
4. Відправляю на сковороду до приправ дикий часник і готую ще 30-40 секунд.
5. В останню чергу відправляю підготовлений портулак і трохи припускають його, через кілька хвилин додаю соєвий соус, оцет, сіль за смаком, раніше обсмажений кунжут і готую 2 хвилини, безперервно помішуючи.
6. Готовий китайський салат перекладаю на тарілку і подаю до столу гарячим, зверху прикрашаю сушеним перчиком чилі.