Салат з пармской шинкою
(покроковий рецепт з фото)
Салат з пармской шинкою - дуже легкий і поживний. Ми часто замінюємо таким салатом вечеря, але і для святкового столу він стане чудовою знахідкою.
Такий салат ви приготуєте за лічені хвилини. Усе, що потрібно, - в холодильнику тримати салатний мікс, шинку і сир "пармезан" (або інший сир твердих сортів). Все змішуємо в тарілці, поливаємо улюбленої заправкою і подаємо!
- Рукола - 80 грам
- Сир "пармезан" - 100 грам
- Пармська шинка - 100 грам
- Арахіс - 50 грам
- Бальзамічний соус - 1 Ст. Ложка
- Масло оливкове - 5 Ст. Ложок
- Лимонний сік - 100 мілілітрів
Для початку обсмажуємо на сухій сковороді арахіс до золотистої скоринки.
Ретельно моєму салат і розкладаємо його на тарілку. Я роблять цей салат порційно для мене і чоловіка, але, природно, його можна зробити і в великому посуді, щоб поставити на загальний стіл.
Пармську шинку рвемо на шматочки руками і викладаємо на салат. Таку шинку можна замінити звичайними смужками бекону.
Сир "пармезан" ріжемо на тонкі квадратики і також викладаємо до шинки і салату. Для твердих сортів сиру можна використовувати Овочечистка, вона "збрию" шматочки потрібної товщини.
В окремому посуді змішуємо оливкову олію, сік лимона і бальзамічний соус. Поливаємо наш салат. Можна злегка посолити, але не перестарайтеся: шинка і сир самі по собі досить солоні. Додаємо трохи чорного меленого перцю. Посипаємо салат арахісом і подаємо до столу.