Салат з малосольной сьомги
(покроковий рецепт з фото)
Салати з червоною рибою завжди користуються великою популярністю, тому знайти потрібний рецепт зовсім не складно. Можу порекомендувати один такий варіант, як приготувати салат з малосольною сьомги.
Сьомгу для салату можна посмажити або використовувати сирої (червона риба сирої не буває). У мене ж варіант з слабосоленої сьомгою, виходить дуже смачний салат. Сьомгу можна замінити лососем або більш бюджетної кетой. З представлених інгредієнтів виходить 4-6 порції страви. Салат можна наполягати в холодильнику перед подачею пару хвилин, але можна обійтися і без цього.
- Квасоля - 450 грам
- Цибуля - 1/2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Селера - 2 штуки (стебло)
- Морква - 1 штука
- Лавровий лист - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Сьомга - 225 грам
- Лимон - 1 штука
- Оливкова олія - 120 мілілітрів
- Luk-salotų - 1 штука
- Кріп - 1 Ст. Ложка
- Рукола - 225 грам
- Фенхель - 200 грам
1
Квасоля викладаю в миску і заливаю водою, щоб вона на 3 пальця покрила. Залишаю квасоля на ніч.
2
Зливаю воду і перекладаю квасоля у велику каструлю, заливаю водою на 2 см, додаю сюди ж половинку ріпчастої цибулі, часник, стебло селери (1 штука), морква і лавровий лист, солю. Відправляю каструлю на вогонь і після закипання готую на слабкому вогні 45-55 хвилин. Потім зливаю воду і остуджують боби.
3
Сьомгу поливаю соком однієї половинки лимона, залишаю на пару хвилин, а потім нарізаю тонкими шматочками.
4
Для заправки: в миску відвалів сік другої половинки лимона, додаю оливкову олію, дрібно нарізану цибулю-шалот і кріп, солю і перчу, все гарненько перемішую.
5
Остигнула квасоля викладаю в миску, нарізаю дрібно селера, фенхель і перекладаю до квасолі, додаю рукколу. Все добре перемішую, потім заправляю салат соусом, додаю сьомгу і при необхідності солю, перчу. Сразу подаю к столу.