Рецепт Салат з малосольной сьомги фото

Салат з малосольной сьомги
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Овочі , Риба та морепродукти , Бобові , Квасоля , Сьомга
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Салати
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 13 г. 0 хв.

Салати з червоною рибою завжди користуються великою популярністю, тому знайти потрібний рецепт зовсім не складно. Можу порекомендувати один такий варіант, як приготувати салат з малосольною сьомги.

Опис приготування:

Сьомгу для салату можна посмажити або використовувати сирої (червона риба сирої не буває). У мене ж варіант з слабосоленої сьомгою, виходить дуже смачний салат. Сьомгу можна замінити лососем або більш бюджетної кетой. З представлених інгредієнтів виходить 4-6 порції страви. Салат можна наполягати в холодильнику перед подачею пару хвилин, але можна обійтися і без цього.

  • Квасоля - 450 грам
  • Цибуля - 1/2 штуки
  • Часник - 2 зубчики
  • Селера - 2 штуки (стебло)
  • Морква - 1 штука
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Сіль - За смаком
  • Сьомга - 225 грам
  • Лимон - 1 штука
  • Оливкова олія - 120 мілілітрів
  • Luk-salotų - 1 штука
  • Кріп - 1 Ст. Ложка
  • Рукола - 225 грам
  • Фенхель - 200 грам
1
Квасоля викладаю в миску і заливаю водою, щоб вона на 3 пальця покрила. Залишаю квасоля на ніч.
2
Зливаю воду і перекладаю квасоля у велику каструлю, заливаю водою на 2 см, додаю сюди ж половинку ріпчастої цибулі, часник, стебло селери (1 штука), морква і лавровий лист, солю. Відправляю каструлю на вогонь і після закипання готую на слабкому вогні 45-55 хвилин. Потім зливаю воду і остуджують боби.
3
Сьомгу поливаю соком однієї половинки лимона, залишаю на пару хвилин, а потім нарізаю тонкими шматочками.
4
Для заправки: в миску відвалів сік другої половинки лимона, додаю оливкову олію, дрібно нарізану цибулю-шалот і кріп, солю і перчу, все гарненько перемішую.
5
Остигнула квасоля викладаю в миску, нарізаю дрібно селера, фенхель і перекладаю до квасолі, додаю рукколу. Все добре перемішую, потім заправляю салат соусом, додаю сьомгу і при необхідності солю, перчу. Сразу подаю к столу.

Схожі рецепти