Салат з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Розповім рецепт з тайської кухні, як приготувати салат з м'ясом. Він виходить гострий, пряний, ситний і поживний. Такий салат добре поєднується з нейтральним гарніром з рису і картопляного пюре.
М'ясний салат готую з філе яловичини, яке попередньо обсмажую на сковороді гриль і нарізаю тонко. Гостроту і пікантність салату надає особлива заправка, на основі лука, зелений, соку лайма і гострих спецій. Такий соус годиться для маринування шашлику або м'яса, яке запікається в духовці.
- Цибуля - 2 штуки
- Лимонна трава - 1 штука
- Braai - 1 пучок
- М'ята - 1/2 пучка
- Сік лайма - 1 Склянка
- Рибний соус - 1/3 склянки
- Соус «Чилі» - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1/2 склянки
- Яловичина - 700 грам
- Салат - 1 пучок
- Огірок - 1 штука
- Черрі - 6 штук
1. Очищаю і нарізаю цибулю тонкими півкільцями, мою і подрібнюю лимонну траву, м'яту і кинзу. Заливаю все соком лайма, рибним соусом, соусом «Чилі», кладу цукровий пісок, перемішую гарненько до максимального розчинення цукрових крупинок.
2. Мою і витираю насухо філе яловичини, потім нарізаю невеликими шматочками, обсмажую на сковороді гриль до м'якості. Знімаю м'ясо зі сковороди і нарізаю його тонкими смужками. Викладаю м'ясо в приготований соус, мариную його кілька годин.
3. Листя салату мою і розбираю, потім витираю насухо і руками розривають на великі шматочки. Нарізаю дрібними кубиками огірки, а помідори - часточками.
4. Викладаю на салатні листя шматочки м'яса, поливаю соусом, в якому маринувалося м'ясо, посипаю огірками і кладу часточки черрі. Подаю салат відразу після приготування.