Салат з креветок з ананасом
(покроковий рецепт з фото)
Для тих, хто любить цікаві і незвичайні поєднання, екзотичні фрукти і морепродукти, пропоную рецепт, як приготувати салат з креветок з ананасами. Дуже пікантне і легке блюдо виходить!
Продукти для цього салату недешеві, тому таке блюдо буде відмінним доповненням до святкової вечері. Салат легкий, але в той же час живильний. Перед вами цікаве поєднання солодких фруктів, кислуватою заправки на основі лимонів і корисних, багатих на йод креветок. Подають блюдо на салатних листках з додаванням тертого сиру.
- Креветки - 300 грам
- Консервовані ананаси - 150-200 грам
- Сир - 100 грам
- Крем - 2 Ст. Ложки (або натуральний йогурт без добавок)
- Лимонний сік - 2 чайних ложки
- Салатні листя - 3 штуки
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Спеції та зелень - За смаком
1. Куплені креветки перебираємо (якщо потрібно размораживаем). У каструлю наливаємо воду. Як тільки Закіт, додаємо в неї сіль і закидаємо креветки. Варимо 5-6 хвилин, але не більше.
2. Відкидаємо креветки на друшляк, очистити від pantsirya, хвоста і голови. Перекладаємо їх в миску, кладемо сметану, солимо і перчимо, перемішуємо, додаємо консервовані ананаси. Деякі продаються вже порізані шматочками. Але якщо ви купили кільцями, просто поріжте їх самостійно.
3. Лимон моєму, видавлюємо з нього сік, додаємо оливкову олію, додаємо спеції за смаком. Заливаємо отриманим соусом креветки з ананасами. Натираємо сир на дрібній тертці.
4. Листя салату миємо й витираємо, викладаємо на тарілку. Зверху на листя викладаємо салат, посипаємо все сиром і подаємо блюдо до столу. Смачного!