Салат з капусти на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Салат з капусти в холодну пору року підніме настрій навіть у самого завзятого буркуна. А під теплу картопельку чи шикарну відбивну… смакота! Готуємо і закочує салат з капусти на зиму.
Як приготувати салат з капусти на зиму? Пропоную вам простий покроковий рецепт. Насолоджуйтесь взимку і влітку чудесним салатом з капусти!
- Білокачанна капуста - 1 кілограм
- Болгарський перець - 500 грам
- Помідори - 1 кілограм
- Морква - 150 грам
- Ріпчаста цибуля - 150 грам
- Цукор - 100 грам
- Соняшникова олія - 100 мілілітрів
- Оцет 9% - 1 Ст. Ложка
- Петрушка - 1 пучок
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Чорний перець (горошок) - 5 штук
- Перець духмяний (горошок) - 5 штук
- Гвоздика - 3-4 штук
1. Підготуйте необхідні продукти. Овочі та зелень вимийте. Очистіть від плодоніжок солодкий болгарський перець, морква, цибуля.
2. Капусту наріжте тонкою соломкою.
3. На великій тертці натріть моркву, цибуля і зелень подрібніть.
4. Перець наріжте смужками, помідори - часточками.
5. Всі нарізані овочі змішайте у великій каструлі, додайте сіль, цукор, перемішайте. Влийте соняшникову олію. Перемішайте ще раз і дайте настоятися протягом 1 годину.
6. Салат на повільному вогні доведіть до кипіння, додайте перець, гвоздику і оцет. Готуйте протягом 10 хвилин. 7. Потім загорніть в стерилізовані банки, укутайте в тепло, дайте охолонути. Зберігайте в прохолодному і темному місці.
7. Смачного!