Борщ на зиму без капусти
(покроковий рецепт з фото)
Борщ, завдяки такій заготівлі, вийде насиченим, ароматним і дуже смачним. Овочеве асорті наповнене фарбами літа, тому і перша страва буде яскравим. Заготівля вдала, спробуйте!
Взимку дуже зручно готувати борщ з такою заготівлею. Його можна варити на основі м'ясного бульйону або пісний варіант з грибами і квасолею. На каструлю об'ємом 2-2, 5 літра необхідно приблизно 500 мл. Заготовки.
- Буряк - 2-3 штук
- Морква - 2 штуки
- Цибуля - 2 штуки
- Cukini - 1 частина
- Часник - 5-6 зубчиків
- Перець гострий - За смаком
- Помідори - 700 грам
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Олія соняшникова - 60 мілілітрів
Підготуємо овочі.
Сковороду з соняшниковою олією розігріваємо. Цибуля ріжемо дрібно і висипаємо в розігріте масло.
Додаємо моркву натерту на крупній тертці.
Свеклу чистим, ріжемо соломкою і додаємо в сковороду. Готуємо на малому вогні під кришкою.
Далі, додаємо цукіні і нарізаний дрібно гострий перець. Продовжуємо готувати, періодично помішуючи.
Помідори пропускаємо через м'ясорубку. Томат виливаємо в сковороду.
Додаємо сіль, цукор і часник. Кип'ятимо 5-7 хвилин і розкладаємо заготовку для борщу в стерильні банки. Закочує металевими кришками.
Готово. Банки зберігаємо в прохолодному місці.