Борщ з буряком без капусти
(покроковий рецепт з фото)
Кожна господиня готує борщ за своїм фірязикам рецептом. Багато хто не кладуть в нього капусту свідомо, замінюючи її великою кількістю буряка. Борщ виходить дуже яскравим і насиченим.
Для цього рецепта вам не знадобиться капуста, хоча більшість господинь кладуть цей інгредієнт в борщ. Досить буде лише буряка. Трохи цукру допоможе підкреслити смак страви, а часник додасть неповторний аромат. Про те, як приготувати борщ з буряком без капусти, ви зможете дізнатися прямо зараз.
- Картопля - 4 штуки
- Буряк - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Пастернак - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Томатна паста - 25 грам
- Масло виноградної кісточки - 30 мілілітрів
- Цукор тростинний - 1 щіпка
- Сіль - За смаком
- Мелена паприка - 1 Ст. Ложка
- Перець чорний мелений - 1 Ст. Ложка
- Кейбер - 1 щіпка
- Крем, зелень - За смаком
- Свиняча корейка - 1 штука
Насамперед вам необхідно приготувати бульйон. Для нього обов'язково потрібно використовувати м'ясо з кісточкою. Підійде свиняча корейка. М'ясо вимийте, зачистите, покладіть в каструлю і залийте холодною водою (приблизно 1, 6 L). Доведіть до кипіння і варіть, присолити, півтори години.
Готовий бульйон процідити і знову поставте на плиту. М'ясо відокремте від кісточок, поріжте або розберіть на волокна і покладіть в бульйон.
Картопля очистіть і вимийте під проточною водою. Потім наріжте його невеликими брусочками. Як тільки бульйон з м'ясом закипить, покладіть в нього картоплю.
Vиmoyte і чистий цибулю, пастернак і морква. Лук порубати на кубики, а морква і пастернак поріжте тонкою соломкою. Пасеруйте овочі на сковороді, вливши в неї половину від усієї кількості масла виноградної кісточки. Додайте овочі в бульйон.
В окремій сковороді розігрійте залишок масла виноградної кісточки. Вимийте, очистіть і наріжте соломкою буряк. Пасеруйте її в маслі на сковороді, потім додайте томат і стакан води. Тушіте, поки рідина не випарується наполовину.
Додайте в борщ підготовлену буряк, дрібку цукру, подрібнений часник, паприка, кейбер, чорний перець. Гарненько все перемішайте, вимкніть вогонь. Дайте борщу настоятися і подавайте його зі сметаною і зеленню.