Борщ з буряком і капустою
(покроковий рецепт з фото)
Надзвичайно корисний і смачний борщ для вегетаріанців і не тільки. Готується він з мінімальною кількістю жирів і за рекордно короткий час, що жодним чином не відбивається на його чудовому смаку.
Рецептів приготування борщу дуже багато, кожна господиня варить його по-своєму, зменшуючи або збільшуючи кількість тих чи інших овочів, додаючи свої особливі інгредієнти. Я ж хочу розповісти, як приготувати борщ з буряком і капустою. Рецепт дуже простий, можна сказати, що базовий. Овочів використовуємо мінімум, часу на приготування теж піде мінімум. Але борщ виходить дуже смачним, повірте!
- Буряк - 2-3 штук(2 великих або 3 середніх)
- Капуста - 1/2 штуки (білокачанна)
- Картопля - 3 штуки
- Морква - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Квасоля консервована - 300 грам (або без неї)
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
- Томатний соус - 3-4 Ст. Ложок
- Оцет 9% - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Ст. Ложка (за смаком)
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Зелень кропу, петрушки - 20 грам
- Вода - 2, 5-3 L
Очищаємо і моєму картопля. Нарізаємо його невеликими шматочками, а капусту шаткуємо тонкими смужками.
Відправляємо картопля в каструлю з киплячою водою, хай вариться хвилин 15.
Очистимо буряк, цибулю і моркву. Буряк і моркву натираємо на крупній тертці. Цибулю дрібно нарізаємо.
Нагріваємо на вогні трохи більше середнього сковороду з рослинним маслом, викладаємо в неї підготовлені цибулю, морква і буряк. Обсмажуємо хвилин 15, поки овочі не стануть м'якими. Додамо оцет. Можна обсмажувати овочі під кришкою.
Коли овочі практично готові, додамо до них томатний соус, перемішаємо і готуємо ще хвилин 4-5.
Коли картопля майже готовий, відправляємо до нього в каструлю капусту і варимо хвилин 5-7.
Потім додамо овочі зі сковороди. Солимо, додаємо мелений перець.
Якщо ви вирішили приготувати борщ з квасолею, саме час додати її.
Варимо борщ, поки капуста не стане м'якою. Додаємо за своїм смаком сіль, можна додати дрібку цукру. Вимикаємо вогонь і додамо в борщ лавровий лист і дрібно нарізану зелень.
Борщ готовий. Смачного!