Борщ з куркою і буряком
(покроковий рецепт з фото)
Ще не придумали меню на обід? Спробуйте цей класний варіант, як приготувати борщ з куркою і буряком. Наваристий, апетитний, дуже ситний і неймовірно смачний. Рекомендую рецепт на замітку!
Традиційний борщ люблять багато. Курячий бульйон в даному випадку чудове рішення, так як він не дуже жирний. Буряк надає не тільки смак, але і приголомшливий колір. Від такого борщу точно не відмовляться ні дорослі, ні діти.
- Курка - 500 грам
- Картопля - 3-5 штук
- Буряк - 1 штука
- Морква - 1 штука(+ пастернак за бажанням)
- Цибулина - 1 штука
- Лук-пориста - 1 штука
- Помідори - 1-2 штук
- Сіль, перець, спеції - За смаком
- Рослинна олія - За смаком
- Оцет - 1 Чайна ложка
1. Вимийте курку (ніжки, стегенця і т.Д.), відправте в каструлю з водою. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть на середньому вогні до м'якості, прибираючи піну.
2. Готову курочку акуратно дістаньте, остудіть і відокремте від кісток.
3. Бульйон процідіть і знову відправте на вогонь.
4. Доведіть до кипіння, підсолити і відправте в каструлю нарізану картоплю.
5. Очистіть і подрібніть овочі. Викладіть на сковороду з розігрітим маслом і обсмажте до м'якості.
6. Додайте після нарізані помідори, тушкуйте ще хвилин 5 на середньому вогні.
7. Очистіть і наріжте буряк. Викладіть на сковороду і обсмажте до м'якості.
8. Викладіть овочі в каструлю і варіть близько 15 хвилин. Після додайте курочку, часник і спеції за смаком. Проваріть ще 5-7 хвилин і зніміть з вогню. Перед подачею борщ можна доповнити зеленню і сметаною.