Борщ класичний з буряком
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом, як приготувати борщ класичний з буряком. Результат приємно здивує не тільки вас, але і ваших домочадців. Буде ситно і дуже ароматно. Приступимо!
Перед подачею рекомендується прикрасити борщ сметаною і дрібно рубаною свіжою зеленню. Із вказаної кількості продуктів ви отримаєте 5-6 порцій прекрасного наваристого борщу, так що спокійно зможете нагодувати велику сім'ю. Спробуйте подати суп з часниковими пампушками!
- Вода - 2 L
- Свинина / яловичина - 400-500 грам
- Буряк - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки
- Морква - 1 штука
- Томатна паста - 2-3 Ст. Ложок
- Рослинна олія - 4-5 Ст. Ложок
- Лимонна кислота - 1 щіпка
- Капуста білокачанна - 300 грам
- Картопля - 4 штуки
- Сіль, перець, лавровий лист - За смаком
- Крем, зелень - За смаком (для подачі )
1
Спочатку необхідно зварити бульйон. Для цього м'ясо треба промити і залити водою, поставити на вогонь і довести до кипіння. Періодично з поверхні необхідно знімати піну. Для більш насиченого смаку рекомендується використовувати м'ясо на кістці. Так борщ буде більш наваристим.
2
Тепер приступаємо до приготування засмажкою. Треба очистити і промити всі овочі. Цибулю дрібно рубаємо, морква і буряк трьом на тертці, капусту шаткуємо, а картопля нарізаємо дрібними кубиками. На розпечену сковороду наливаємо рослинне масло і обсмажуємо цибулю, потім додаємо моркву і пасеруємо кілька хвилин, періодично помішуючи. Далі додаємо буряк і тушкуємо на середньому вогні, після додаємо томатну пасту. Рекомендується додати лимонну кислоту до буряка, щоб вона зберегла колір.
3
Тепер додаємо зажарку в бульйон, м'ясо витягаємо, нарізаємо на шматочки і також додаємо в каструлю. Відправляємо туди ж нашатковану капусту, а після - картопля. Варимо, додаючи спеції, під кришкою. Борщ класичний з буряком готовий. Смачного!