Салат з червоним апельсином і цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Легкий і апетитний, простий в процесі і досить незвичайний салатик перед вами. Свіжа зелень в поєднанні з соковитими цитрусовими і насиченою заправкою - це обов'язково варто спробувати. Рекомендую!
Всього за якихось 10 хвилин ви зможете зробити чудовий перекус для близьких і гостей. Я навчу вас готувати салат з червоним апельсином і цибулею. Крім шпинату, в якості подушки ви можете використовувати будь-яку іншу зелень. Щоб відтінити солодкий смак, зверху можна додати трохи солоного сиру, наприклад.
- Шпинат - 1 пучок
- Червоний апельсин - 2 штуки
- Червона цибулина - 2 штуки
- Сіль і перець - За смаком
- Апельсиновий сік - 1 Склянка
- Мед - 1.5 чайних ложки
- Соєвий соус - 2 чайних ложки
- Рисовий оцет - 1.5 Ст. Ложки(+ 2 ст.Л. Для лука)
- Часник - 1-2 зубчиків
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
1. Апельсини вимийте і висушіть.
2. Акуратно наріжте кружальцями і очистіть від шкірки.
3. Тонкими кільцями або півкільцями наріжте цибулю. Залийте рисовим оцтом. Додайте трохи солі. Залиште на 7-10 хвилин. Після оцет злийте, а цибуля обсушити.
4. Очистіть часник.
5. Для приготування заправки з'єднайте часник, сік апельсина, мідь, оцет, соєвий соус і оливкове масло. Додайте сіль і перець. Збийте до однорідності віночком або блендером.
6. На тарілку для подачі викладіть вимитий і обсушенний шпинат. Додайте цибулю і апельсини. Полийте все заправкою - і салатик можна подавати.
Смачного!
Смачного!