Хліб з червоним вином
(покроковий рецепт з фото)
Хліб з червоним вином - це те, чого ви напевно ніколи не пробували. Традиційний хліб з ледь відчутним присмаком вина і непередаваним ароматом розмарину - витвір мистецтва, не хліб!
Як виявилося, поєднання хліба і вина - дуже навіть цікава штука. Багато французьких пекарі розчиняють дріжджі в воді з невеликою кількістю вина - тоді хліб виходить більш м'яким, ароматним, ніжним, вологим за текстурою. Ну, а розмарин доповнює ароматичну гаму цього хліба і робить його справжнім делікатесом, який можна їсти на сніданок просто так, без нічого - і отримувати величезне задоволення.
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Розмарин (дрібно нарізану) - 2 Ст. Ложки
- Чорний перець - 1 Чайна ложка
- Дріжджі сухі - 1/2 чайних ложки
- Тепла вода - 1 Склянка
- Вино червоне - 1/4 склянки
Дрібно нарізаємо свіжий розмарин.
Змішуємо вино з теплою водою, тут же розчиняємо сухі дріжджі.
Просіваємо в миску всі сухі інгредієнти, туди ж додаємо рідку суміш.
Швидко замішуємо дуже пухке тісто. Накриваємо його рушником - і залишаємо на добу в теплому місці.
Через добу необхідно ще раз обмять тісто на присипаної борошном робочій поверхні, після чого залишити ще на 2 години під рушником.
Надаємо тесту форму хліба.
Запікаємо в духовці при 200 градусах до золотистої скоринки - приблизно 40-45 хвилин.
Хліб готовий!