Рецепт Хліб з червоним вином фото

Хліб з червоним вином
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Тісто , Борошно
Дієтичне харчування
На сніданок
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 дн. 0 г. 0 хв.

Хліб з червоним вином - це те, чого ви напевно ніколи не пробували. Традиційний хліб з ледь відчутним присмаком вина і непередаваним ароматом розмарину - витвір мистецтва, не хліб!

Опис приготування:

Як виявилося, поєднання хліба і вина - дуже навіть цікава штука. Багато французьких пекарі розчиняють дріжджі в воді з невеликою кількістю вина - тоді хліб виходить більш м'яким, ароматним, ніжним, вологим за текстурою. Ну, а розмарин доповнює ароматичну гаму цього хліба і робить його справжнім делікатесом, який можна їсти на сніданок просто так, без нічого - і отримувати величезне задоволення.

  • Сіль - 1, 5 чайних ложки
  • Розмарин (дрібно нарізану) - 2 Ст. Ложки
  • Чорний перець - 1 Чайна ложка
  • Дріжджі сухі - 1/2 чайних ложки
  • Тепла вода - 1 Склянка
  • Вино червоне - 1/4 склянки
хліб з червоним вином - фото крок 1
Дрібно нарізаємо свіжий розмарин.
хліб з червоним вином - фото крок 2
Змішуємо вино з теплою водою, тут же розчиняємо сухі дріжджі.
хліб з червоним вином - фото крок 3
Просіваємо в миску всі сухі інгредієнти, туди ж додаємо рідку суміш.
хліб з червоним вином - фото крок 4
Швидко замішуємо дуже пухке тісто. Накриваємо його рушником - і залишаємо на добу в теплому місці.
хліб з червоним вином - фото крок 5
Через добу необхідно ще раз обмять тісто на присипаної борошном робочій поверхні, після чого залишити ще на 2 години під рушником.
хліб з червоним вином - фото крок 6
Надаємо тесту форму хліба.
хліб з червоним вином - фото крок 7
Запікаємо в духовці при 200 градусах до золотистої скоринки - приблизно 40-45 хвилин.
хліб з червоним вином - фото крок 8
Хліб готовий!

Схожі рецепти