Рецепт Тушковані овочі з червоним вином і мускатним горіхом фото

Тушковані овочі з червоним вином і мускатним горіхом
(покроковий рецепт з фото)

Єврейська кухня
Овочі , Мускатний горіх
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Тушковані овочі з червоним вином і мускатним горіхом - чудово смачне овочеве блюдо, яке також можна подавати як оригінальний овочевий гарнір до м'яса або птиці.

Опис приготування:

Це навіть не рецепт, а скоріше механізм і принцип приготування подібних блюд. Тушковані овочі з червоним вином і мускатним горіхом - блюдо універсальне, пропорції і склад інгредієнтів тут можна змінювати скільки завгодно - по суті, беріть будь-які наявні у вас овочі, готуйте за цим рецептом - і вийде смачно. Хай щастить!

  • Часник - 4-5 зубчиків
  • Лук-пориста - 1 штука
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Імбир - 1 Чайна ложка
  • Чебрець - 1/2 чайних ложки
  • Морква - 3 штуки
  • Картопля - 2-3 штук
  • Мускатний горіх - 1/4 чайних ложки
  • Червоне вино - 1 Склянка
  • Томатна паста - 1 Ст. Ложка
  • Борошно - 1 Ст. Ложка
  • Сіль і перець - - За смаком
  • Масло для гасіння - 1 Ст. Ложка
  • Зелень - - За смаком
  • Зелень - - За смаком
тушковані овочі з червоним вином і мускатним горіхом - фото крок 1
Очистимо і крупно наріжемо всі овочі (у мене на фото є ще корінь таро, але він не обов'язковий).
тушковані овочі з червоним вином і мускатним горіхом - фото крок 2
Цибуля, часник і імбир необхідно дрібно нарубати. У каструлі розігріваємо олію, кидаємо туди цибулю, часник і імбир, а також лавровий лист і чебрець. Готуємо на повільному вогні до м'якості цибулі.
тушковані овочі з червоним вином і мускатним горіхом - фото крок 3
Додаємо інші овочі, а також сіль, перець і мускатний горіх. Перемішуємо і готуємо на повільному вогні ще 5-7 хвилин.
тушковані овочі з червоним вином і мускатним горіхом - фото крок 4
Вливаємо вино, збільшуємо вогонь до середньо-сильного. tusim, поки вино не випарується наполовину.
тушковані овочі з червоним вином і мускатним горіхом - фото крок 5
Потім зменшуємо вогонь до середнього, додаємо борошно і томатну пасту.
тушковані овочі з червоним вином і мускатним горіхом - фото крок 6
Накриваємо кришкою і тушкуємо 3-4 хвилини.
тушковані овочі з червоним вином і мускатним горіхом - фото крок 7
Знімаємо кришку, додаємо воду і тушкуємо, поки рідина не випарується наполовину.
тушковані овочі з червоним вином і мускатним горіхом - фото крок 8
Знову накриваємо каструлю кришкою, а вогонь робимо таким, щоб блюдо ледь-ледь кипіло. Тушкуємо при слабкому кипінні 20-25 хвилин - до потрібної консистенції соусу.
тушковані овочі з червоним вином і мускатним горіхом - фото крок 9
Солимо, перчим, посипаємо зеленню і подаємо. Тушковані овочі з червоним вином і мускатним горіхом готові!

Схожі рецепти