Тушковані овочі з червоним вином і мускатним горіхом
(покроковий рецепт з фото)
Тушковані овочі з червоним вином і мускатним горіхом - чудово смачне овочеве блюдо, яке також можна подавати як оригінальний овочевий гарнір до м'яса або птиці.
Це навіть не рецепт, а скоріше механізм і принцип приготування подібних блюд. Тушковані овочі з червоним вином і мускатним горіхом - блюдо універсальне, пропорції і склад інгредієнтів тут можна змінювати скільки завгодно - по суті, беріть будь-які наявні у вас овочі, готуйте за цим рецептом - і вийде смачно. Хай щастить!
- Часник - 4-5 зубчиків
- Лук-пориста - 1 штука
- Лавровий лист - 2 штуки
- Імбир - 1 Чайна ложка
- Чебрець - 1/2 чайних ложки
- Морква - 3 штуки
- Картопля - 2-3 штук
- Мускатний горіх - 1/4 чайних ложки
- Червоне вино - 1 Склянка
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Сіль і перець - - За смаком
- Масло для гасіння - 1 Ст. Ложка
- Зелень - - За смаком
- Зелень - - За смаком
Очистимо і крупно наріжемо всі овочі (у мене на фото є ще корінь таро, але він не обов'язковий).
Цибуля, часник і імбир необхідно дрібно нарубати. У каструлі розігріваємо олію, кидаємо туди цибулю, часник і імбир, а також лавровий лист і чебрець. Готуємо на повільному вогні до м'якості цибулі.
Додаємо інші овочі, а також сіль, перець і мускатний горіх. Перемішуємо і готуємо на повільному вогні ще 5-7 хвилин.
Вливаємо вино, збільшуємо вогонь до середньо-сильного. tusim, поки вино не випарується наполовину.
Потім зменшуємо вогонь до середнього, додаємо борошно і томатну пасту.
Накриваємо кришкою і тушкуємо 3-4 хвилини.
Знімаємо кришку, додаємо воду і тушкуємо, поки рідина не випарується наполовину.
Знову накриваємо каструлю кришкою, а вогонь робимо таким, щоб блюдо ледь-ледь кипіло. Тушкуємо при слабкому кипінні 20-25 хвилин - до потрібної консистенції соусу.
Солимо, перчим, посипаємо зеленню і подаємо. Тушковані овочі з червоним вином і мускатним горіхом готові!