«шарлотка» з мускатним горіхом
(покроковий рецепт з фото)
Ви любите ароматну випічку? Якщо вам до душі запах спецій в поєднанні з фруктами, рекомендую спробувати цей класний варіант, як приготувати "шарлотку" з мускатним горіхом. Чудовий пиріг до чаю!
Всі звикли поєднувати яблука з корицею, проте я хочу запропонувати доповнити цей ансамбль мускатним горіхом і мигдальним екстрактом. Мені здається, що результат дуже класний. Такий пиріг напевно припаде до смаку і дорослим, і малюкам.
- Яблуко - 4 штуки
- Сік лимона - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Склянка
- Борошно - 3/4 склянки
- Яйце - 3 штуки
- Мигдальний екстракт - 1/2 чайних ложки
- Обкладинка - 1/4 чайних ложки
- Мускатний горіх - 1/4 чайних ложки
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Цукрова пудра - 1 Чайна ложка (для подачі)
1
Духовку розігрійте до 180 градусів. Форму для випічки застеліть пергаментом або змастіть маслом.
2
Яблука вимийте, обсушити, наріжте тонкими скибочками. Викладіть в глибоку миску. Додайте пару ложок цукру і сік лимона. Перемішайте і залиште хвилин на 10.
3
Яйця з цукром і мигдальним екстрактом збийте до пишності.
4
Просійте борошно, додайте корицю, мускатний горіх і сіль.
5
Всипати сухі інгредієнти, продовжуючи збивати. Тісто має вийти повітряним.
6
Яблука викладіть у форму, вилийте зверху тісто, відправте пиріг в духовку.
7
Випікайте "шарлотку" 45-55 хвилин до рум'яності. Трохи остудіть і перед подачею присипте цукровою пудрою.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!