Печиво з мускатним горіхом
(покроковий рецепт з фото)
Саме печиво не має яскраво вираженого смаку, але якщо додати в нього трохи мускатного горіха, то печиво набуває чудовий аромат і особливу пікантність. Заходьте і угощайтесь!
Для того, щоб приготувати печиво з мускатним горіхом знадобиться мінімальний набір продуктів, які як правило завжди є під рукою. Якщо ви шукайте просту, але смачну домашню випічку до чаю, то рекомендую придивитися до даного рецептом. Ніжне, ароматне і дуже смачне печиво неодмінно буде вам до смаку. Спробуйте!
- Борошно - 170 грам
- Вершкове масло - 60 грам
- Жовток - 1 штука
- Крем - 20 грам
- Цукор - 70 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - щіпка
- Мускатний горіх - 1 Чайна ложка
1. Підготуйте всі інгредієнти. Вершкове масло заздалегідь розм'якшити при кімнатній температурі.
2. З'єднайте в глибокій мисці нарізане кубиками м'яке масло, цукор, жовток і сметану.
3. Перемішайте інгредієнти вилочкою або віночком.
4. Додайте борошно, розпушувач, сіль і мускатний горіх.
5. Замісити тісто. Зберіть його в кулю, загорніть в харчову плівку і приберіть в холодильник на 30 хвилин.
6. Потім розкачати в пласт, товщиною близько 5 мм і виріжте фігурне печиво.
7. Перекладіть печиво на деко, застелене пергаментом або силіконовим килимком і випікайте при 180 градусах близько 7-10 хвилин.
8. Печиво з мускатним горіхом готове. З чаєм, кави або молоком - ну дуже смачно! Смачного!