Рецепт Салат з буряком, бринзою і апельсином фото

Салат з буряком, бринзою і апельсином
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Буряк , Овочі , Молочні продукти , Фрукти , Сир , Апельсин , Бринза
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти
На обід , На вечерю
Салати
Кількість порцій: 2
Час приготування: 15 хв.

Незвичайне поєднання, чи не так? А адже салат виходить дуже і дуже смачним. Як не дивно, солона бринза відмінно гармонує з апельсином, та й буряк додасть салату свої особливі нотки. Смачно!

Опис приготування:

Цей кисло-солодкий, яскравий, смачний вітамінний салат особливо хороший взимку. Він відмінно підходить до м'ясних і рибних страв, але і в якості самостійного блюда теж дуже хороший. Готується салат легко і швидко (за уязика, що у вас вже є готова буряк). Для тих, хто піклується про здоров'я і береже фігуру, підходить якнайкраще.

  • Буряк - 1 штука (варена або запечена)
  • Бринза - 100 грам
  • Апельсин - 1 штука
  • Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
  • Лимонний сік - 1 Чайна ложка (за смаком)
  • Перець чорний мелений - 1 щіпка
  • Сіль - 1-2 Щепоток (за смаком)
салат з буряком, бринзою і апельсином - фото крок 1
1. Буряк у мене практично такого ж розміру, як і апельсин. Бринзу для салату я беру болгарську, вона сухіше і не розсипається в салаті.
салат з буряком, бринзою і апельсином - фото крок 2
2. Буряк нарізаємо великими, але не товстими шматочками. Можна відразу ж збризнути буряк лимонним соком і трохи посолити.
салат з буряком, бринзою і апельсином - фото крок 3
3. Додаємо нарізану або покришений бринзу.
салат з буряком, бринзою і апельсином - фото крок 4
4. Апельсин очистимо від шкірки і перетинок, нарізаємо м'якоть на шматочки приблизно такого ж розміру, як і буряк.
салат з буряком, бринзою і апельсином - фото крок 5
5. Солимо (але не забуваємо, що бринза спочатку солона), перчим, поливаємо оливковою олією і лимонним соком.
салат з буряком, бринзою і апельсином - фото крок 6
6. Салат готовий! Для прикраси посипаємо дрібно нарізаною зеленню, горішками або насінням.

Схожі рецепти