Салат з буряком, бринзою і апельсином
(покроковий рецепт з фото)
Незвичайне поєднання, чи не так? А адже салат виходить дуже і дуже смачним. Як не дивно, солона бринза відмінно гармонує з апельсином, та й буряк додасть салату свої особливі нотки. Смачно!
Цей кисло-солодкий, яскравий, смачний вітамінний салат особливо хороший взимку. Він відмінно підходить до м'ясних і рибних страв, але і в якості самостійного блюда теж дуже хороший. Готується салат легко і швидко (за уязика, що у вас вже є готова буряк). Для тих, хто піклується про здоров'я і береже фігуру, підходить якнайкраще.
- Буряк - 1 штука (варена або запечена)
- Бринза - 100 грам
- Апельсин - 1 штука
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
- Сіль - 1-2 Щепоток (за смаком)
1. Буряк у мене практично такого ж розміру, як і апельсин. Бринзу для салату я беру болгарську, вона сухіше і не розсипається в салаті.
2. Буряк нарізаємо великими, але не товстими шматочками. Можна відразу ж збризнути буряк лимонним соком і трохи посолити.
3. Додаємо нарізану або покришений бринзу.
4. Апельсин очистимо від шкірки і перетинок, нарізаємо м'якоть на шматочки приблизно такого ж розміру, як і буряк.
5. Солимо (але не забуваємо, що бринза спочатку солона), перчим, поливаємо оливковою олією і лимонним соком.
6. Салат готовий! Для прикраси посипаємо дрібно нарізаною зеленню, горішками або насінням.