Салат з буряком і бринзою
(покроковий рецепт з фото)
Після ситної і калорійної святкової їжі хочеться смачних і легких страв. Одним з таких можна назвати рецепт, як приготувати салат з буряком і бринзою. Блюдо легке, ситне, оригінальне.
Буряк не так часто використовують для приготування страв, найвідомішим вважається салат «Шуба». Але салат з буряком і бринзою відмінно підійде тим, хто дотримується дієти. Готується він без додавання майонезу, а присмак солоної бринзи надає йому пікантності.
- Буряк - 1 штука
- Рукола - 150 грам
- Бринза - 100 грам
- Кедрові горіхи - 2 Ст. Ложки
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
1. Буряк мою і витираю серветками, загортаю її щільно у фольгу і відправляю в розігрітий до 220 градусів духовку, готую близько 1 годину, може більше. Готовність перевіряю зубочисткою. Потім остуджують буряк, очищаю і нарізаю кубиком.
2. Рукколу гарненько промиваю від піску і землі під проточною водою, потім обтираю паперовим рушником.
3. Підготовлену траву поділяю на листочки і укладаю в салатник.
4. Додаю до зелені порізані шматочки печеного буряка.
5. Бринзу нарізаю таким же розміром, як і буряк.
6. Додаю сир до решти інгредієнтів.
7. Кедрові горіхи відправляю на сковороду без додавання масла і обсмажую кілька секунд.
8. В окремій мисці змішую оливкова олія, лимонний сік і сіль. У салатник викладаю підсмажені горішки, поливаю їх заправкою, все перемішую і подаю до столу.