Рецепт Салат з буряком і бринзою фото

Салат з буряком і бринзою
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Буряк , Овочі , Горіхи , Кедрові горіхи
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Салати
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Після ситної і калорійної святкової їжі хочеться смачних і легких страв. Одним з таких можна назвати рецепт, як приготувати салат з буряком і бринзою. Блюдо легке, ситне, оригінальне.

Опис приготування:

Буряк не так часто використовують для приготування страв, найвідомішим вважається салат «Шуба». Але салат з буряком і бринзою відмінно підійде тим, хто дотримується дієти. Готується він без додавання майонезу, а присмак солоної бринзи надає йому пікантності.

  • Буряк - 1 штука
  • Рукола - 150 грам
  • Бринза - 100 грам
  • Кедрові горіхи - 2 Ст. Ложки
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
  • Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
салат з буряком і бринзою - фото крок 1
1. Буряк мою і витираю серветками, загортаю її щільно у фольгу і відправляю в розігрітий до 220 градусів духовку, готую близько 1 годину, може більше. Готовність перевіряю зубочисткою. Потім остуджують буряк, очищаю і нарізаю кубиком.
салат з буряком і бринзою - фото крок 2
2. Рукколу гарненько промиваю від піску і землі під проточною водою, потім обтираю паперовим рушником.
салат з буряком і бринзою - фото крок 3
3. Підготовлену траву поділяю на листочки і укладаю в салатник.
салат з буряком і бринзою - фото крок 4
4. Додаю до зелені порізані шматочки печеного буряка.
салат з буряком і бринзою - фото крок 5
5. Бринзу нарізаю таким же розміром, як і буряк.
салат з буряком і бринзою - фото крок 6
6. Додаю сир до решти інгредієнтів.
салат з буряком і бринзою - фото крок 7
7. Кедрові горіхи відправляю на сковороду без додавання масла і обсмажую кілька секунд.
салат з буряком і бринзою - фото крок 8
8. В окремій мисці змішую оливкова олія, лимонний сік і сіль. У салатник викладаю підсмажені горішки, поливаю їх заправкою, все перемішую і подаю до столу.

Схожі рецепти