Рецепт Салат з Булгур фото

Салат з Булгур
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Болгарська кухня
Овочі , Крупи , Манна крупа
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти
На обід , На сніданок
Салати
Кількість порцій: 2
Час приготування: 30 хв.

Рецепт приготування салату з булгура. Булгур надає салату незвичайний маслянистий смак.

Опис приготування:

Якщо до помідорів, огіркам, зелені додати булгур - особливо оброблену крупу з пшениці, то виходить дуже смачний салат. Так само булгур добре поєднується з м'ясом і рибою. Салат можна подати як з гарніром, так і без нього.

  • Рослинна олія - 30 мілілітрів
  • Манна крупа - 150 грам
  • Вода - 300 мілілітрів
  • Петрушка і м'ята, гілочки - 3 штуки
  • Помідори - 2 штуки
  • Огірок - 1 штука
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Лимон - 1 За смаком
салат з Булгур - фото крок 1
1. У каструлі з товстими стінками розігріваємо олію і додаємо туди булгур. Дерев'яною ложечкою перемішуємо, крупа повинна покататись і увібрати все масло. Каструлю прибираємо з вогню, доливаємо кип'яченої води і знову ставимо на вогонь. Із закритою кришкою варимо хвилин 10-15, вода повинна повністю випаруватися. Знімаємо з вогню і даємо охолонути.
салат з Булгур - фото крок 2
2. Промиваємо овочі. Огірок очищаємо від шкірки і нарізаємо невеликими кубиками, такими ж кубиками нарізаємо і помідори. Дрібно нарізаємо зелень.
салат з Булгур - фото крок 3
3. Зварений булгур перекладаємо в салатник. Сюди ж перекладаємо зелень і овочі. Все перемішуємо, додаємо рослинного масла і сік лимона.
салат з Булгур - фото крок 4
4. До булгуром піджаримо м'ясо або рибу (по бажанню).
салат з Булгур - фото крок 5
5. Викладаємо на тарілку. Можна подавати.

Схожі рецепти