Салат з Булгур
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування салату з булгура. Булгур надає салату незвичайний маслянистий смак.
Якщо до помідорів, огіркам, зелені додати булгур - особливо оброблену крупу з пшениці, то виходить дуже смачний салат. Так само булгур добре поєднується з м'ясом і рибою. Салат можна подати як з гарніром, так і без нього.
- Рослинна олія - 30 мілілітрів
- Манна крупа - 150 грам
- Вода - 300 мілілітрів
- Петрушка і м'ята, гілочки - 3 штуки
- Помідори - 2 штуки
- Огірок - 1 штука
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Лимон - 1 За смаком
1. У каструлі з товстими стінками розігріваємо олію і додаємо туди булгур. Дерев'яною ложечкою перемішуємо, крупа повинна покататись і увібрати все масло. Каструлю прибираємо з вогню, доливаємо кип'яченої води і знову ставимо на вогонь. Із закритою кришкою варимо хвилин 10-15, вода повинна повністю випаруватися. Знімаємо з вогню і даємо охолонути.
2. Промиваємо овочі. Огірок очищаємо від шкірки і нарізаємо невеликими кубиками, такими ж кубиками нарізаємо і помідори. Дрібно нарізаємо зелень.
3. Зварений булгур перекладаємо в салатник. Сюди ж перекладаємо зелень і овочі. Все перемішуємо, додаємо рослинного масла і сік лимона.
4. До булгуром піджаримо м'ясо або рибу (по бажанню).
5. Викладаємо на тарілку. Можна подавати.