Салат з Булгур з яблуком, селерою і перцем
(покроковий рецепт з фото)
Свіжий і смачний салат, яким можна насолодитися в будь-який час року. Булгур робить салат більш поживним і корисним, а приготувати цю смачну крупу не складе особливих труднощів. Готуємо смачно і корисно!
Давайте приготуємо поживний і легкий салат, який прекрасно підійде для перекусу або навіть для вечері. Готується салат легко, на смак він дуже приємний і не зашкодить вашій фігурі. Булгур можна навіть не варити, а просто залити окропом і дати настоятися хвилин 30-35.
- Манна крупа - 1/2 склянки
- Селера - 1 штука (стебла)
- Яблуко - 1/2 штуки
- Перець болгарський - 1/2-1/3 штуки
- Цибуля зелена - 4-6 штук (пір'я)
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Мед - 1/2 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток (за смаком)
- Сіль - 1/4 чайних ложки (за смаком)
1. В першу чергу займемося булгуром. Ретельно промиємо крупу і максимально зцідити воду.
2. Розігріваємо столову ложку рослинної олії, обсмажуємо булгур до повного випаровування рідини і появи приємного горіхового аромату. Потім заливаємо водою, додамо щіпку солі і варимо до готовності.
3. Час варіння вказано на упаковці з булгуром і може тривати від 10 до 25 хвилин. У мене зварився швидко
4. Поки вариться булгур, займемося іншими інгредієнтами. Нарізаємо маленькими кубиками стебло селери.
5. Такими ж за розміром кубиками нарізаємо болгарський перець.
6. Очистимо й наріжемо яблуко (краще вибрати злегка кисле).
7. І дрібно нарізаємо зелену цибулю. Можна додати петрушку, кріп.
8. Для заправки змішуємо лимонний сік, рослинне масло і мед.
9. Булгур можна додавати до решти інгредієнтів або гарячим, або холодним, вирішуйте самі Додамо мелений чорний перець і заправку.
10. Перемішуємо - і можна дегустувати!