Рецепт Салат з баклажанів по-корейськи фото

Салат з баклажанів по-корейськи
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Корейська кухня
Овочі , Баклажан
Вегетаріанське харчування , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , Легка вечеря , Літні , Обід на швидку руку
Салати
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 20 хв.

Салат з баклажанів по-корейськи - вегетаріанське східне блюдо, виглядає дуже красиво і апетитно. Салат готується з овочів, кунжуту, соєвого соусу з невеликим додаванням оцту. Дуже смачно!

Опис приготування:

Салат з баклажанів по-корейськи готується досить просто. Однак є кілька застережень і приміток. По перше, дуже важливо те, як нарізані овочі. Саме в цій ефектною нарізці полягає (за великим рахунком) головний шарм східної кухні. По-друге, щоб салат вийшов таким як треба, тобто дуже смачним, йому потрібно настоятися в холодильнику протягом цілої ночі. По-третє, кількість оцту потрібно регулювати залежно від ваших смакових уподобань. Я вказала в інгредієнтах 4 столові ложки, але насправді, класичний рецепт салату з баклажанів по-корейськи передбачає 6 і більше столових ложок оцту. Для мене це надто багато. Регулюйте під себе, як більше подобається вам. Бажаю удачі!

  • Баклажан - 500 грам
  • Болгарський перець - 1 штука(1/2 червоного і 1/2 жовтого перців)
  • Морква - 2 штуки (середнього розміру)
  • Часник - 3-6 зубчиків
  • Петрушка - 1 штука (пучок)
  • Соєвий соус - 2-3 Ст. Ложок
  • Кунжут - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 1/2 Ст. Ложки
  • Koriandr - 1/2-1 чайних ложки
  • Винний оцет - 4 Ст. Ложки
  • Оливкова олія - - За смаком
салат з баклажанів по-корейськи - фото крок 1
Баклажани нарізаємо ось такими брусочками і замочуємо в підсоленій воді, щоб овоч випустив свою гіркоту. Замочувати можна і на всю ніч і на 20 хвилин.
салат з баклажанів по-корейськи - фото крок 2
Баклажани просушують паперовим рушником і обсмажуємо на сильному вогні протягом 5 хвилин.
салат з баклажанів по-корейськи - фото крок 3
Тоненько соломкою нарізаємо перці.
салат з баклажанів по-корейськи - фото крок 4
Такий же тоненько і довгеньких соломкою нарізаємо моркву або натерти її на терці для корейської моркви.
салат з баклажанів по-корейськи - фото крок 5
Дрібно-дрібно рубаємо часник.
салат з баклажанів по-корейськи - фото крок 6
Також дрібно рубаємо зелень.
салат з баклажанів по-корейськи - фото крок 7
У сухій сковорідці обсмажуємо кунжут.
салат з баклажанів по-корейськи - фото крок 8
Подрібнюємо насіння коріандру.
салат з баклажанів по-корейськи - фото крок 9
Всі овочі складаємо в салатницю, додаємо кунжут, цукор, соєвий соус, koriandr, оцет. Все добре перемішуємо і ставимо на ніч у холодильник.

Схожі рецепти