Салат «жаба» з баклажанів на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Салат "черепаха ", як правило, готують з баклажанів і червоного перцю, пропорції можна міняти на свій розсуд. Овочевий салат простий у приготуванні і добре зберігається, не втрачаючи смакових якостей.
Немає точної рецептури даного салату, відмінність у наборі овочів і в пропорціях. "бакат" з баклажанів виходить смачним і корисним. Всі овочі доповнюють один одного. Даний рецепт, мабуть, найпростіший, овочі готуємо разом. Баклажани, попередньо, посипаємо сіллю, щоб прибрати гіркуватий присмак.
- Баклажани - 1 кілограм
- Перець болгарський - 500 грам
- Помідори - 500 грам
- Морква - 1 штука
- Перець гострий - За смаком
- Часник - 5-6 зубчиків
- Петрушка - 1 пучок
- Сіль - 3 чайних ложки(2 ложки - для соління баклажан, 1 ложка - в салат)
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Оцет 9% - 2 Ст. Ложки
- Олія соняшникова - 70 мілілітрів
Баклажани ріжемо крупно, посипаємо сіллю і перемішуємо. Ми залишаємо на 20 хвилин. Далі, баклажани промиваємо від солі і висипаємо в сито.
Морква трьом на крупній тертці і висипаємо до баклажанів.
Додаємо в салат петрушку і часник. Готуємо ще 5 хвилин. Гарячий салат розкладаємо в стерильні банки і закочує.