Салат з баклажанів з цибулею і морквою на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вашій увазі чудовий салат з баклажанів, який дуже просто готується, коштує недорого, а задоволення ви отримаєте від цієї кисло-солодкого закуски масу.
Салат з баклажанів, моркви і цибулі не тільки чудова закуска, але і гарнір до м'яса, рибі, птиці. Готується просто, не вимагає великих фінансових витрат і сил. Нарізані кубиками баклажани запікають у духовці. Потім викладають в баночки, чергуючи з морквою і цибулею. Заливають маринадом і стерилізують 15-20 хвилин. Після закочують кришками і зберігають у прохолодному місці до запитання. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить три півлітрові банки салату.
- Баклажан - 1 кілограм
- Морква - 350 грам
- Цибуля ріпчаста - 150 грам
- Часник - 4-5 зубчиків
- Вода - 300 мілілітрів
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 100 грам
- Оцет столовий 9% - 100 грам
- Соняшникова олія - 70 мілілітрів
Для приготування цього салату потрібні: баклажани, морква, цибуля ріпчаста, часник, вода, соняшникова олія, сіль, цукор, оцет.
У баклажанів видаліть плодоніжки, помийте їх і наріжте кубиками 2х2 см.
Нарізані баклажани викладіть в миску, залийте рафінованим соняшниковою олією і перемішайте. Після цього розподіліть шматочки баклажанів рівним шаром на деку.
Запікайте баклажани в духовці при температурі 190 градусів 20-25 хвилин. Потім переверніть кожен шматочок на іншу сторону і запікайте ще 20 хвилин.
Ріпчасту цибулю очистіть, помийте і наріжте півкільцями.
Морква очистіть, помийте. Натріть на звичайній тертці або на тертці для корейської моркви. Часник очистіть, подрібніть будь-яким способом. Додайте часник до моркви і перемішайте.
Банки ємністю 500 мл простерилизуйте. Викладіть овочі шарами. Спочатку баклажани, потім - морква з часником і потім - нарізану цибулю. Таким чином заповніть всі банки.
Приготуйте маринад. У каструлю налийте воду, додайте сіль, цукор і оцет. Доведіть маринад до кипіння і вимкніть. Перемішуйте, поки сіль і цукор не розчиняться.
Баночки з овочами залийте маринадом. Накрийте стерилізованими кришками і поставте в каструлю з серветкою на дні. Налийте в каструлю воду так, щоб вона доходила до плічок банок. Стерилізують салат 15-20 хвилин. Після банки закатати кришками, переверніть догори дном і укутайте до повного охолодження.
Чудовий салат з баклажанів, морква і цибуля готовий. Подавайте на закуску.