Салат «жаба»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Смачний салат з баклажанів з цікавою назвою"Баката" . Інгредієнти доступні, готується просто. У сезон обов'язково спробуйте!
Опис приготування:
Якщо ви любите побалувати себе і своїх близьких домашньої смачної консервацією, то пропоную приготувати салат"Баката" . Готується він дуже просто і швидко. Досить всі інгредієнти нарізати, перемішати і після загасити трохи. Салат виходить ніжним і дуже смачним. Можна подавати як закуску або самостійно. Беріть на замітку!
- Баклажани - 500 грам
- Помідори - 500 грам
- Болгарський перець - 250 грам
- Морква - 120 грам
- Часник - 0, 5 штуки (головка)
- Сіль - 0, 5 Ст. Ложки(+ 0, 5 ст.Л. Для баклажанів)
- Цукор - 1, 5 Ст. Ложки
- Перець червоний мелений - 1-2 Щепоток (за смаком)
- Петрушка - 1 пучок
- Рослинна олія - 60 мілілітрів
- Рослинна олія - 60 мілілітрів
- Оцет 9% - 30 мілілітрів
Підготуйте всі інгредієнти.
Баклажани вимийте, обсушити і наріжте великими кубиками. Додайте 0, 5 ст.Л. Солі, перемішайте і залиште на 20 хвилин.
Болгарський перець очистіть від насіння, промийте і наріжте соломкою.
Моркву натріть на тертці.
Помідори вимийте і пропустіть через м'ясорубку. Перелийте томатний сік в глибокий посуд з товстим дном. Додайте сіль, цукор, олія, мелений перець, пропущений через прес часник і рубану зелень.
Доведіть масу до кипіння і проваріть, помішуючи пару хвилин. Додайте промиті і віджаті від вологи баклажани, нарізаний перець і терту моркву.
Перемішайте, доведіть до кипіння, накрийте кришкою і готуйте, періодично помішуючи на невеликому вогні 25-30 хвилин. Для 5 хвилин до готовності влийте оцет.
Салат "жаби" готовий.
Гарячий салат розкладіть по стерилізованим баночках і закрутіть стерильними кришками. Переверните, укутайте і залиште до повного охолодження, після чого приберіть в прохолодне місце на зберігання.
У мене із зазначеної кількості вийшло дві баночки по 500 мл і ще трохи залишилося на пробу. Вдалих заготовок!