Салат «жаба»
(покроковий рецепт з фото)
Смачний салат з баклажанів з цікавою назвою "баката" . Інгредієнти доступні, готується просто. У сезон обов'язково спробуйте!
Якщо ви любите побалувати себе і своїх близьких домашньої смачної консервацією, то пропоную приготувати салат "баката" . Готується він дуже просто і швидко. Досить всі інгредієнти нарізати, перемішати і після загасити трохи. Салат виходить ніжним і дуже смачним. Можна подавати як закуску або самостійно. Беріть на замітку!
- Баклажани - 500 грам
- Помідори - 500 грам
- Болгарський перець - 250 грам
- Морква - 120 грам
- Часник - 0, 5 штуки (головка)
- Сіль - 0, 5 Ст. Ложки(+ 0, 5 ст.Л. Для баклажанів)
- Цукор - 1, 5 Ст. Ложки
- Перець червоний мелений - 1-2 Щепоток (за смаком)
- Петрушка - 1 пучок
- Рослинна олія - 60 мілілітрів
- Рослинна олія - 60 мілілітрів
- Оцет 9% - 30 мілілітрів
Баклажани вимийте, обсушити і наріжте великими кубиками. Додайте 0, 5 ст.Л. Солі, перемішайте і залиште на 20 хвилин.
Моркву натріть на тертці.
Доведіть масу до кипіння і проваріть, помішуючи пару хвилин. Додайте промиті і віджаті від вологи баклажани, нарізаний перець і терту моркву.
У мене із зазначеної кількості вийшло дві баночки по 500 мл і ще трохи залишилося на пробу. Вдалих заготовок!