Салат з авокадо і сочевицею
(покроковий рецепт з фото)
Хочете, покажу, як приготувати салат з авокадо і сочевицею? Це дуже ситне і смачне поєднання. Ця страва цілком можна подавати як повноцінний прийом пиши, доповнивши, наприклад, грінками або м'ясом.
Незважаючи на те, що інгредієнтів тут зовсім небагато, салат завдяки ароматної заправці, горішкам і цибулі виходить смачним і ситним. Але найбільший його плюс полягає в тому, що сочевиця і авокадо забезпечують організм неймовірною кількістю корисних речовин.
- Авокадо - 1-2 штук
- Орегано сежій - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Масло оливкове - 5 Ст. Ложок
- Сік лимонний - 1 Ст. Ложка
- Сочевиця зелена - 200 грам
- Funduk - 50 грам
- Цибуля зелена - 1 пучок
1
Відваріть сочевицю до м'якості. Зелена сочевиця вариться хвилин 25.
2
Свіжий орегано помістіть в ступку і перетріть разом з сіллю. Потім введіть туди рослинне масло і сік лимона, добре перемішайте.
3
З сочевиці злийте воду і змішайте з приготовленою заправкою.
4
Викладіть сочевицю в салатницю, razrezhyte авокадо половинки, акуратно дістаньте кісточки і вийміть м'якоть з шкірки.
5
Половинки авокадо наріжте тонкими скибочками і викладіть красиво на сочевицю. За смаком збризніть салат олією, лимонним соком і додайте приправи (якщо хочете), подрібнену зелену цибулю і горішки.