Рецепт Салат з сочевицею фото

Салат з сочевицею
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Овочі , Молочні продукти , Бобові , Сир , Сочевиця
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Салати
Кількість порцій: 4
Час приготування: 50 хв.

В останні півроку я полюбила сочевицю. Навіть не знаю чому її раніше майже не готувала. Почала просто варити її до гарячої страви, додаючи спеції і масло. Але в цей раз вирішила спробувати нове.

Опис приготування:

Дізнайтеся і ви, як приготувати салат з сочевицею і морквою. Якщо відязикатися від курячого бульйону, замінивши його водою, і не додавати козячий сир, то вийде вегетаріанський варіант. Салат спокійно можна подавати замість гарніру до курки або м'яса. Але у Франції його ставлять на середину столу в салатниці на сімейній вечері або обіді.

  • Сочевиця - 1 Склянка
  • Курячий бульйон - 3 склянки
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Селера, стебло - 1 штука
  • Кмин свіжі, подрібнений - 1 Чайна ложка
  • Петрушка - 0, 5 пучка
  • Часник - 1 зубчик
  • Дижонская гірчиця - 1 Чайна ложка
  • Мед - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Чорний мелений перець - 0, 25 чайних ложки
  • Сік лимона - 2 Ст. Ложки
  • Оливкова олія"extra virgin" - 50 мілілітрів
  • Козиний сир - 85 грам
салат з сочевицею - фото крок 1
Почніть з приготування сочевиці. Залийте її бульйоном, додавши лавровий лист. Доведіть бульйон до кипіння, а потім варіть протягом 25 хвилин. Потім бульйон злийте і бобові остудіть.
салат з сочевицею - фото крок 2
Дрібно наріжте селера, морква, часник і петрушку.
салат з сочевицею - фото крок 3
Нарізані інгредієнти з'єднайте в салатниці разом з остигнула сочевицею. Додайте перець, сіль, кмин, гірчицю, сік лимона, масло і мед. Ретельно перемішайте.
салат з сочевицею - фото крок 4
В кінці до салату додайте сир, порізаний невеликими шматочками. Смачного!

Схожі рецепти