Салат з сочевицею
(покроковий рецепт з фото)
В останні півроку я полюбила сочевицю. Навіть не знаю чому її раніше майже не готувала. Почала просто варити її до гарячої страви, додаючи спеції і масло. Але в цей раз вирішила спробувати нове.
Дізнайтеся і ви, як приготувати салат з сочевицею і морквою. Якщо відязикатися від курячого бульйону, замінивши його водою, і не додавати козячий сир, то вийде вегетаріанський варіант. Салат спокійно можна подавати замість гарніру до курки або м'яса. Але у Франції його ставлять на середину столу в салатниці на сімейній вечері або обіді.
- Сочевиця - 1 Склянка
- Курячий бульйон - 3 склянки
- Лавровий лист - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Селера, стебло - 1 штука
- Кмин свіжі, подрібнений - 1 Чайна ложка
- Петрушка - 0, 5 пучка
- Часник - 1 зубчик
- Дижонская гірчиця - 1 Чайна ложка
- Мед - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Чорний мелений перець - 0, 25 чайних ложки
- Сік лимона - 2 Ст. Ложки
- Оливкова олія"extra virgin" - 50 мілілітрів
- Козиний сир - 85 грам
Почніть з приготування сочевиці. Залийте її бульйоном, додавши лавровий лист. Доведіть бульйон до кипіння, а потім варіть протягом 25 хвилин. Потім бульйон злийте і бобові остудіть.
Дрібно наріжте селера, морква, часник і петрушку.
Нарізані інгредієнти з'єднайте в салатниці разом з остигнула сочевицею. Додайте перець, сіль, кмин, гірчицю, сік лимона, масло і мед. Ретельно перемішайте.
В кінці до салату додайте сир, порізаний невеликими шматочками. Смачного!