Салат з авокадо і рисом
(покроковий рецепт з фото)
Простий і ситний салат з авокадо і рисом - прекрасна заміна для сніданку, обіду або вечері м'ясних страв. Вибирайте стиглий плід авокадо, щоб він не гірчить, інакше зіпсує собою весь смак страви!
Завдяки додаванню рису, салату стає більше і він виходить більш ситний. Авокадо при покупці злегка стисніть в руці, стиглий плід піддається стисненню, він м'якуватий. Щільні плоди не купуйте, вони дуже гіркі і терпкі на смак. Зелень додавайте будь-яку: шпинат, петрушку, Зелена цибуля, кріп і т.Д.
- Мал - 100 грам
- Вода - 400 мілілітрів
- Куряче яйце - 3 штуки (відварне)
- Авокадо - 1 штука
- Цибуля зелена - 3-4 штук (стебла)
- Сіль - 3 щіпки
- Майонез - 2-3 Ст. Ложок (будь-якої жирності)
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Рис промийте в воді, висипте крупу в казан або в ківш. Залийте окропом і відварити приблизно 15 хвилин на помірному нагріванні, попередньо посоливши воду.
Рис остудіть, викладіть в глибоку ємність. Заздалегідь відварені і охолоджені курячі яйця очистіть від шкаралупи, промийте у воді і наріжте дрібними кубиками. Додайте в ємність.
Подрібніть промиту зелень і всипте до решти інгредієнтів.
Очистіть авокадо від шкірки і кісточки, наріжте м'якоть плода. Викладіть в ємність разом з майонезом будь-якої жирності. Посоліть і поперчіть блюдо. Акуратно перемішайте.
Подайте салат до столу відразу ж після приготування.