Салат-сендвіч
(покроковий рецепт з фото)
Оригінальна ідея подача салату на святковий стіл - це салат-сендвіч. Чесно підглянуто в якомусь ресторані і відтворено по пам'яті
Салат-сендвіч - це навіть не страва, а просто дуже оригінальна і барвиста закуска, яка здатна прикрасити ваш святковий стіл. Готується швидко і просто, а виглядає дійсно ефектно. Складові, зазначені в цьому рецепті, не обов'язкові - можна додавати все, що вашій душі завгодно Дайте волю своїй фантазії.
- Помідор - 1 штука
- Червона цибулина - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Листя салату - 200 грам
- Вапно - 1/2 штуки
- Сир - 100 грам
- Оливки - 100 грам
- Сіль, перець - - За смаком
Листя салату і помідори вимити й обсушити. Далі робимо заправку: оливкова олія змішуємо з соком половини лайма (або лимон), видавлюємо туди часник і добре перемішуємо.
Вибираємо найбільші і міцні листя салату, розкладаємо на тарілці.
Цибулину ріжемо на тонкі кільця. По парі кілець кладемо на кожен лист салату.
За допомогою пензлика змащуємо кожен листочок нашої заправкою.
Формуємо закуску далі - кладемо скибочку помідора, шматочок сиру, ще раз змащуємо все заправкою і скріплюємо зубочисткою з оливами. Для наочності дивіться на фото, але взагалі тут все залежить тільки від вашої фантазії
Власне, ваша вельми оригінальна закуска для святкового столу готова. Інгредієнти і їх порядок можна сміливо варіювати Удачі!