Салат «Поліський»
(покроковий рецепт з фото)
Салати ніколи не набридають, ось така вже в них особливість. Звичайно, літні салати набагато корисніше зиязиках. Зате зимові ситніше. Але без зелені все ж нікуди. Ось, як приготувати салат "поліський" .
Даний салат готується за кількома рецептами. Я вам піднесла один з найбільш ходових. Взагалі, задум даного салату в тому, щоб в його склад входили великі листи і подібна зелень. До речі, як ви розумієте, пекінську капусту можна замінити, і, причому, з великим успіхом, щавлем, шпинатом і зеленим салатом.
- Шинка - 300 грам
- Огірки - 3 штуки
- Яйця - 4 штуки
- Пекінська капуста - 1 штука
- Майонез - За смаком
- Сіль, перець, спеції - За смаком
- Сир твердий - 50 грам
Поставте відварюватися яйця круто. Дістаємо шинку. Нарізаємо її довгими волокнами. Якщо у вас є варена ковбаса, можете взяти її сміливо. Також підійде в'ялене м'ясо або копчена курка.
Моєму огірочки. Для нашого салату краще, природно, брати свіжі огірки. Якщо ви робите салат взимку, то підійдуть і малосольні. Тоді сіль в салат не кладіть. Нарізаємо огірочки дрібною соломкою, або просто трьом на крупній тертці.
Рубаємо яйця шматочками і кладемо в салат. Взагалі, якщо у вас є кухонний комбайн, всі інгредієнти можете підготувати з його допомогою.
Натираємо сир на тертці. Скидаємо в миску. Пекінську капусту поділяємо на листя. Корінець не використовуємо. Білі частини капусти нарізаємо дрібною соломкою. Зелені кінчики листя кладемо великими шматками в салат. Все перемішуємо і викладаємо на тарілку. Зверху поливаємо майонезом. Салат готовий!