Салат папороть
(покроковий рецепт з фото)
Розповім, як приготувати салат "папороть" . Коли папороть свіжий, він хрусткий і смачний, особливо в салаті з помідорами. Так що не пропустіть момент, коли почне з'являтися ця рослина.
Папороть використовують в різних кухнях народів світу. З молодого листя готують салати, "равлики" рослини відварюють, смажать, маринують і солять на зиму, використовують як приправу для м'яса.
Так що сміливо використовуйте папороть в готуванні.
- Свіжий папороть - 500 грам
- Помідори - 100 грам
- Перепелині яйця - 4 штуки
- Оцет білий - 1/3 склянки
- Оливкова олія - 1/3 склянки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Мелений чорний перець - 1/4 чайних ложки
1
У стебел папороті відріжте кінці, жорсткі стебла краще не використовувати. Листя папороті промийте та відваріть в підсоленій киплячій воді хвилин 5.
2
Вимийте помідори і наріжте їх скибочками.
3
Перепелині яйця відваріть, очистіть і наріжте тонкими скибочками.
4
Змішайте всі інгредієнти для заправки в маленькій баночці, закрийте кришкою і струсіть кілька разів, до утворення емульсії.
5
У салатної мисці перемішайте папороть, помідори і перепелині яйця. Полийте заправкою і подавайте на стіл.