Рецепт Салат «Ліверпуль» фото

Салат «Ліверпуль»
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
М'ясо, Овочі, Яловичина
Вегетаріанське харчування, Пісні страви, Рецепти сироїдіння
На обід, На вечерю, На швидку руку, Літні
Салати

Цей яскравий і корисний салат цілком може посперечатися з популярним салатом "ташкент" про те, який з них смачніше! Соковиті свіжі овочі, яловичина і трохи майонезу - річний вечеря готова!


Поєднання зеленої маргеланской редьки і пісного м'яса яловичини або баранини характерно для багатьох страв середньоазіатської кухні. Це і салати, і супи, і деякі гарячі страви. Зелена редька має соковитий слідкувати-гострий смак. Зелена редька не потребує промиванні, досить нашаткувати її тонкою соломкою, посолити, почекати, поки вона дасть сік, і трохи віджати його. Можна додавати в салати або інші страви.


  • Яловичина - 200 грам
  • Редька - 1 штука (зелена маргеланская, можна замінити дайконом)
  • Капуста білокачанна - 150 грам
  • Морква - 1 штука
  • Огірок свіжий - 1 штука (середній)
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
  • Лимонний сік - 1-2 Ст. Ложок
  • Цукор - 1 Чайна ложка (по бажанню)
  • Майонез - За смаком
  • Перець червоний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
салат «Ліверпуль» - фото крок 1
Для східних страв овочі бажано нарізати вручну, ножем, тонкою соломкою. Капусту наріжте тонший, зручніше взяти для цих цілей верхівку качана. Трохи присолите і обомніте.
салат «Ліверпуль» - фото крок 2
Наріжте редьку, викладіть в тарілку і присолите. Нехай постоїть хвилин 10, потім відіжміть її від зайвого соку і додайте до капусти.
салат «Ліверпуль» - фото крок 3
Так само поступите і з морквою.
салат «Ліверпуль» - фото крок 4
Полийте овочі лимонним соком і перемішайте. При бажанні можна додати дрібку цукру, смак салату стане виразніше. Залиште овочі на столі маринуватися.
салат «Ліверпуль» - фото крок 5
Яловичину нарізати тонкою соломкою і обсмажити в гарячому маслі до готовності. Викласти до овочів.
салат «Ліверпуль» - фото крок 6
Вийняти м'ясо на тарілку і обсмажити в олії цибулю до позолоти. Викласти поверх м'яса.
салат «Ліверпуль» - фото крок 7
Додати в салат свіжий огірок, також нарізаний соломкою. Поперчити за смаком, додати дрібку червоного перцю і добре перемішати салат.
салат «Ліверпуль» - фото крок 8
Викласти салат по порційних салатник, додати салатний лист, трохи майонезу і прикрасити четвертинками крутих яєць.
салат «Ліверпуль» - фото крок 9
Подавати відразу ж, поки овочі не потекли.

Схожі рецепти