Салат «Ліверпуль»
(покроковий рецепт з фото)
Цей яскравий і корисний салат цілком може посперечатися з популярним салатом "ташкент" про те, який з них смачніше! Соковиті свіжі овочі, яловичина і трохи майонезу - річний вечеря готова!
Поєднання зеленої маргеланской редьки і пісного м'яса яловичини або баранини характерно для багатьох страв середньоазіатської кухні. Це і салати, і супи, і деякі гарячі страви. Зелена редька має соковитий слідкувати-гострий смак. Зелена редька не потребує промиванні, досить нашаткувати її тонкою соломкою, посолити, почекати, поки вона дасть сік, і трохи віджати його. Можна додавати в салати або інші страви.
- Яловичина - 200 грам
- Редька - 1 штука (зелена маргеланская, можна замінити дайконом)
- Капуста білокачанна - 150 грам
- Морква - 1 штука
- Огірок свіжий - 1 штука (середній)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Лимонний сік - 1-2 Ст. Ложок
- Цукор - 1 Чайна ложка (по бажанню)
- Майонез - За смаком
- Перець червоний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
Для східних страв овочі бажано нарізати вручну, ножем, тонкою соломкою. Капусту наріжте тонший, зручніше взяти для цих цілей верхівку качана. Трохи присолите і обомніте.
Наріжте редьку, викладіть в тарілку і присолите. Нехай постоїть хвилин 10, потім відіжміть її від зайвого соку і додайте до капусти.
Так само поступите і з морквою.
Полийте овочі лимонним соком і перемішайте. При бажанні можна додати дрібку цукру, смак салату стане виразніше. Залиште овочі на столі маринуватися.
Яловичину нарізати тонкою соломкою і обсмажити в гарячому маслі до готовності. Викласти до овочів.
Вийняти м'ясо на тарілку і обсмажити в олії цибулю до позолоти. Викласти поверх м'яса.
Додати в салат свіжий огірок, також нарізаний соломкою. Поперчити за смаком, додати дрібку червоного перцю і добре перемішати салат.
Викласти салат по порційних салатник, додати салатний лист, трохи майонезу і прикрасити четвертинками крутих яєць.
Подавати відразу ж, поки овочі не потекли.