Салат «лебедина вірність»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Цей салат можна віднести до списку святкових. Він не тільки дуже красивий і ошатний, але ще і дуже смачний. Лебедина вірність безумовно сподобається чоловікам, жінкам він теж припаде до смаку.
Опис приготування:
Салат"Лебедина вірність" , напевно, один з найромантичніших і святкових салатів. Він красиво виглядає на святковому столі, але, думаю, що найбільш доречним такий салат буде на 14 лютого або до 8 березня. Так чи інакше, блюдо заслуговує місця на будь-якому святковому застіллі. До того ж, він дуже смачний і ситний, та й готувати його не так вже й складно. Як приготувати салат"Лебедина вірність" , дивіться в рецепті, докладні фото допоможуть вам.
- Варена яловичина - 200 грам
- Консервована квасоля - 300 грам
- Яйце варене - 5 штук(2 в салат, 3 - для прикраси)
- Відварна морква - 2 штуки
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Мариновані огірки - 2 штуки
- Кріп - 1/2 пучка
- Майонез - 200 грам
- Цукор - 1/2 Ст. Ложки (для лука)
- Оцет - 1 Ст. Ложка (для лука)
Спочатку зробимо лебедів. З двох варених яєць зрізаємо невелику смужку білка, робимо хвости для птахів. Яйця відкладаємо вбік.
Беремо нове яйце, вирізаємо з нього"шиї" , а з вареної моркви -"дзьоб" . "Очима" будуть горошини перцю. Прикріплюємо дзьоб до шиї шматочком зубочистки. Але не забудьте попередити про зубочистці гостей:)
Беремо яйця, які ми відклали, робимо невеликі надрізи для хвоста і крил. Крила вирізаємо з залишків іншого яйця.
Цибулю нарізаємо півкільцями, додаємо 1/2 ст. Ложки цукру і оцет. Добре перемішуємо і залишаємо на хвилин 15.
А тепер готуємо салат. Два яйця і все, що залишилося після приготування лебедів, нарізаємо невеликими кубиками. Також нарезам кубиками одну морквину.
Яловичину і мариновані огірки нарізаємо невеликими шматочками.
У мисці змішуємо всі продукти для салату: яловичину, огірки, яйця, морквину, квасоля і маринована цибуля. Заправляємо майонезом і акуратно перемішуємо.
Викладаємо салат на красиве блюдо у формі серця. Нарізаємо моркву півкільцями, красиво викладаємо її з боків салату.
Збираємо всі частини лебедів, з'єднуємо їх зубочистками. Лапки справах їх морквини, а сердечка - з червоного перцю.
Ставимо птахів на салат, прикрашаємо блюдо кропом. Салат"Лебедина вірність" готовий. Смачного!