Салат «Цезар» з прошутто
(покроковий рецепт з фото)
Дуже вишуканий, нереально смачний і апетитний варіант знаменитого салату хочу запропонувати вам на замітку. Хочете здивувати гостей і близьких? Запам'ятовуйте і обов'язково повторіть будинку цей рецепт!
Хотілося б розповісти, як приготувати салат "цезар" з прошутто, вафлями з пармезану і яйцем пашот. Таке блюдо, зроблене в домашніх умовах, сміливо може змагатися навіть з ресторанним.
Якщо ви сміливо можете назвати себе шанувальником цього салату, то рекомендую в скарбничку новенький рецепт.
- Прошутто - 4 скибочки
- Пармезан - 100 грам
- Багет - 7-8 скибочок
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль і перець - За смаком
- Салат "романо" - 2 штуки
- Яйце - 4 штуки
- Файл ančousa - 2 штуки
- Зубчик часнику - 1 штука
- Жовток - 1 штука
- Сік лимона - 50 мілілітрів
- Оливкова олія - 100 мілілітрів
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Вода - 1 Чайна ложка (за потреби)
- Пармезан - 2-3 чайних ложок
1
Насамперед включіть її і розігрійте її до 180 градусів. Застелите два дека пергаментом.
2
Натріть пармезан на тертці і викладіть його на пергамент невеликими кружечками, щоб вийшли вафлі. На другий деко викладіть прошутто.
Запікайте 10 хвилин.
Запікайте 10 хвилин.
3
Багет наріжте невеликими кубиками. Додати сіль, поперчіть за смаком, полийте сумішшю рослинного і розтопленого вершкового масла. Надішліть в духовку і запікайте хвилин 12, періодично перемішуючи.
4
Для приготування заправки з'єднайте філе анчоуса, часник, жовток, сік лимона, гірчицю, оливкова олія, тертий пармезан. Подрібніть все до однорідності, при необхідності додайте трохи води.
5
Яйце можна зварити пашот (додайте в воду попередньо оцет) або круто.
6
На тарілку для подачі викладіть салат "романо" .
7
Додайте прошутто, сухарики, вафлі з пармезану. Полийте заправкою, додайте за бажанням сіль і перець. Викладіть зверху яйце і подавайте салат до столу.