Рецепт Брускетта з прошутто фото

Брускетта з прошутто
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
М'ясо , Субпродукти , Шинка
ПП рецепти
На святковий стіл , На сніданок , Фуршет
Брускетта
Кількість порцій: 6
Час приготування: 50 хв.

Брускетта з прошутто сподобається всім любителям смачних закусок. Додамо до прошутто рикотту, розмарин, сливові помідори, спеції. Буде дуже смачно і красиво. Аромат у такий брускетти - неповторний.

Опис приготування:

Як приготувати брускетту з прошутто?

1. Увімкніть духовку нагріватися на 215-220 градусів.

2. У великій мисці змішайте 6 столових ложок оливкової олії, пропущений через прес часник, подрібнений розмарин, чайну ложку солі і чайну ложку меленого чорного перцю.

3. Помідори промийте, наріжте четвертинками і викладіть в суміш з спецій. Залиште на хвилин 5 маринуватися.

4. Деко застеліть пергаментом, викладіть на нього мариновані часточки томатів. Маринад збережіть.

5. Запікайте помідори в розігрітій духовці протягом 35 хвилин. Потім остудіть їх на деку

6. На іншій застелене пергаментом деко викладіть скибочки багета (наріжте багет наісколсь на 10-12 шматочків).

7. Кожен шматочок багета змастіть маринадом від помідорів.

8. Запікайте скибочки багета до золотистої поверхні. Потім виберіть з духовки і остудіть.

9. На кожну скибочку багета (остиглий) викладіть ложку сиру Рікотта, 2 четвертинки томата, посипте свіжомеленим чорним перцем.

10. Скибочки прошутто розріжте на 2 частини. По одній частині викладіть на хліб з томатом.

11. У мисці змішайте лимонний сік, ложку оливкової олії, сіль і перець за смаком. Перемішайте. Занурте в соус промиту і просушену рукколу.

12. Прикрасьте брускетту руколою і подавайте.

Брускетта з прошутто готовий!

Смачного!

  • Масло оливкове - 7 Ст. Ложок
  • Багет - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Сіль, чорний перець - За смаком
  • Сливові помідори - 6 штук
  • Сир Рікотта - 10-12 Ст. Ложок
  • Прошутто, нарізка - 5-6 скибочок
  • Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
  • Рукола, пучок - 1 штука
Як приготувати брускетту з прошутто?

1. Увімкніть духовку нагріватися на 215-220 градусів.

2. У великій мисці змішайте 6 столових ложок оливкової олії, пропущений через прес часник, подрібнений розмарин, чайну ложку солі і чайну ложку меленого чорного перцю.

3. Помідори промийте, наріжте четвертинками і викладіть в суміш з спецій. Залиште на хвилин 5 маринуватися.

4. Деко застеліть пергаментом, викладіть на нього мариновані часточки томатів. Маринад збережіть.

5. Запікайте помідори в розігрітій духовці протягом 35 хвилин. Потім остудіть їх на деку

6. На іншій застелене пергаментом деко викладіть скибочки багета (наріжте багет наісколсь на 10-12 шматочків).

7. Кожен шматочок багета змастіть маринадом від помідорів.

8. Запікайте скибочки багета до золотистої поверхні. Потім виберіть з духовки і остудіть.

9. На кожну скибочку багета (остиглий) викладіть ложку сиру Рікотта, 2 четвертинки томата, посипте свіжомеленим чорним перцем.

10. Скибочки прошутто розріжте на 2 частини. По одній частині викладіть на хліб з томатом.

11. У мисці змішайте лимонний сік, ложку оливкової олії, сіль і перець за смаком. Перемішайте. Занурте в соус промиту і просушену рукколу.

12. Прикрасьте брускетту руколою і подавайте.

Брускетта з прошутто готовий!

Смачного!

Схожі рецепти