Брускетта з прошутто
(покроковий рецепт з фото)
Брускетта з прошутто сподобається всім любителям смачних закусок. Додамо до прошутто рикотту, розмарин, сливові помідори, спеції. Буде дуже смачно і красиво. Аромат у такий брускетти - неповторний.
Як приготувати брускетту з прошутто?
1. Увімкніть духовку нагріватися на 215-220 градусів.
2. У великій мисці змішайте 6 столових ложок оливкової олії, пропущений через прес часник, подрібнений розмарин, чайну ложку солі і чайну ложку меленого чорного перцю.
3. Помідори промийте, наріжте четвертинками і викладіть в суміш з спецій. Залиште на хвилин 5 маринуватися.
4. Деко застеліть пергаментом, викладіть на нього мариновані часточки томатів. Маринад збережіть.
5. Запікайте помідори в розігрітій духовці протягом 35 хвилин. Потім остудіть їх на деку
6. На іншій застелене пергаментом деко викладіть скибочки багета (наріжте багет наісколсь на 10-12 шматочків).
7. Кожен шматочок багета змастіть маринадом від помідорів.
8. Запікайте скибочки багета до золотистої поверхні. Потім виберіть з духовки і остудіть.
9. На кожну скибочку багета (остиглий) викладіть ложку сиру Рікотта, 2 четвертинки томата, посипте свіжомеленим чорним перцем.
10. Скибочки прошутто розріжте на 2 частини. По одній частині викладіть на хліб з томатом.
11. У мисці змішайте лимонний сік, ложку оливкової олії, сіль і перець за смаком. Перемішайте. Занурте в соус промиту і просушену рукколу.
12. Прикрасьте брускетту руколою і подавайте.
Брускетта з прошутто готовий!
Смачного!
- Масло оливкове - 7 Ст. Ложок
- Багет - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Сіль, чорний перець - За смаком
- Сливові помідори - 6 штук
- Сир Рікотта - 10-12 Ст. Ложок
- Прошутто, нарізка - 5-6 скибочок
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Рукола, пучок - 1 штука
1. Увімкніть духовку нагріватися на 215-220 градусів.
2. У великій мисці змішайте 6 столових ложок оливкової олії, пропущений через прес часник, подрібнений розмарин, чайну ложку солі і чайну ложку меленого чорного перцю.
3. Помідори промийте, наріжте четвертинками і викладіть в суміш з спецій. Залиште на хвилин 5 маринуватися.
4. Деко застеліть пергаментом, викладіть на нього мариновані часточки томатів. Маринад збережіть.
5. Запікайте помідори в розігрітій духовці протягом 35 хвилин. Потім остудіть їх на деку
6. На іншій застелене пергаментом деко викладіть скибочки багета (наріжте багет наісколсь на 10-12 шматочків).
7. Кожен шматочок багета змастіть маринадом від помідорів.
8. Запікайте скибочки багета до золотистої поверхні. Потім виберіть з духовки і остудіть.
9. На кожну скибочку багета (остиглий) викладіть ложку сиру Рікотта, 2 четвертинки томата, посипте свіжомеленим чорним перцем.
10. Скибочки прошутто розріжте на 2 частини. По одній частині викладіть на хліб з томатом.
11. У мисці змішайте лимонний сік, ложку оливкової олії, сіль і перець за смаком. Перемішайте. Занурте в соус промиту і просушену рукколу.
12. Прикрасьте брускетту руколою і подавайте.
Брускетта з прошутто готовий!
Смачного!