Рецепт Рябчики тушковані фото

Рябчики тушковані
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах
Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Сьогодні ми будемо гасити в казані незвичайну птицю під назвою рябчик. За цим рецептом завжди виходить дуже смачно і не дуже жирно. Я розповім, як приготувати рябчиків, тушкованих у вині.

Опис приготування:

Я настійно рекомендую перед початком приготування вимочувати рябчиків в воді (приблизно пару годинок). Тоді вони вийдуть більш ніжними і приємними на смак. Вино можна додавати на свій розсуд. Тим, хто не вживає спиртне, можна замінити вино простою водою.

  • Рябчики - 1, 5 кілограма
  • Сало - 50 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Спеції - 1 Ст. Ложка
  • Вино - 0, 5 склянки
  • Вода - 0, 5 склянки
  • Ягоди - 100 грам (журавлина, брусниця)
  • Цибуля - 1 штука
рябчики тушковані - фото крок 1
Попередньо вимочені у воді рябчиків витираємо паперовим рушником. Потім ріжемо кожну тушку навпіл, натираємо сіллю і приправами. У казан кидаємо кубик сала і шматочок масла. Обсмажуємо птицю до появи скоринки.
рябчики тушковані - фото крок 2
Потім заливаємо блюдо алкоголем і водою. Ми залишаємо гаситися під кришкою.
рябчики тушковані - фото крок 3
Через 15 хвилин додаємо цибулю, порізаний на колечка. Висипаємо до рябчиком ягоду. tusim 35 хвилин на тихому вогні, накривши кришкою.
рябчики тушковані - фото крок 4
Подаємо рябчиків з будь-яким гарніром, прикрашаємо свіжою зеленню. Смачного!

Схожі рецепти