Картопляні «рябчики»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1-2
Час приготування: 30 хв.
Цей рецепт з розряду просто, смачно і недорого. Картопляні"рябчики" - блюдо нескладне в приготуванні і не вимагає особливих витрат. А ще це один з найсмачніших способів утилізації дрібної картоплі.
Опис приготування:
З картоплі можна приготувати велику кількість різних страв. Сьогодні я хочу розповісти вам як приготувати картопляні"рябчики" . Це дуже просте, доступне і ситне блюдо. Ідеально для того, щоб урізноманітнити своє меню. А ще це один із способів приготування дрібної картоплі, яка завжди залишається і ніхто не хоче її чистити. Блюдо виходить смачним, з скоринкою зовні і м'яке всередині. Чи не вишукані страви теж заслуговують на нашу увагу, тим більше такі, нескладні у приготуванні.
- Дрібну картоплю - 500 грам
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 50 грам
- Сіль - 1/2 чайних ложки (за смаком)
1. Дрібну картоплю необхідно добре помити.
2. Потім заливаємо його водою, додаємо сіль і варимо до готовності.
3. Готову картоплю необхідно остудити, а потім почистити від шкірки. Цю справу можна довірити діткам:)
4. На маленькому вогні потрібно розтопити вершкове масло в рослинному.
5. Викладаємо картоплю на сковороду і смажимо на маленькому вогні хвилин 5.
6. Робимо вогонь побільше, перемішуємо картоплю і смажимо ще хвилин 10. Можна її посолити трохи і додати улюблені травички.
7. Викладаємо готові картопляні"рябчики" в тарілки і подаємо до столу. Подавати таку страву можна зі свіжою зеленню, подрібненим часником або зі сметаною.