Рецепт Рябчики смажені фото

Рябчики смажені
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах
Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-6
Час приготування: 3 г. 20 хв.

Рябчик - птах дієтична, м'ясо його смачне і зовсім нежирне. Готується рябчик дуже швидко, недарма ж ця птиця в пошані у французів, знавців кулінарії. Готуємо швидко і смачно, а зусиль мінімум!

Опис приготування:

Якщо вам дісталися ці смачні пташки - просто обсмажте їх на сковороді, так ви краще відчуєте смак м'яса рябчиків. Готувати рябчика не складніше, ніж курчати, адже це маленька пташка, готується дуже швидко. В даному рецепті розказано, як приготувати смажених рябчиків. Як ви бачите, нічого складного в процесі немає. На гарнір подавайте картопля (відварений або запечений) і, звичайно ж, свіжі овочі.

  • Рябчик - 3-4 штук
  • Сіль - 2-3 Щепоток
  • Перець чорний мелений - 2 щіпки
  • Пряні трави - 1 Чайна ложка (розмарин, чебрець, прованські трави)
  • Сухі овочі - 1 Чайна ложка (перець солодкий, корінь петрушки, томат сушений, зіра)
  • Рослинна олія - 100 мілілітрів
  • Лимон - 1/2 штуки
рябчики смажені - фото крок 1
Очищені тушки рябчиків замочити в холодній воді на пару годин.
рябчики смажені - фото крок 2
Потім розрізаємо кожну тушку по хребту на дві половинки. Посипаємо сіллю, перцем, травами. Додамо подрібнені сушені овочі. Збризкаємо соком лимона. Перемішати і залишити хоча б на півгодини.
рябчики смажені - фото крок 3
Розігріваємо сковороду з рослинним маслом, обсмажуємо на ній рябчиків до рум'яної скоринки на вогні трохи більше середнього. Після обсмажування можна потомить їх хвилин 5 під кришкою.

Схожі рецепти