Рецепт Рулетики з яловичини з сиром фото

Рулетики з яловичини з сиром
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Яловичина
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви, Рулети

Рулетики з яловичини з сиром - ця страва, яке не тільки прикрасить ваш святковий стіл, але і стане найулюбленішим для тих, хто вперше його спробував.

Крім грибів, цибулі та сиру, в начинку можна додавати і інші інгредієнти на ваш смак. А також начинку можна подрібнити за допомогою м'ясорубки або блендера після того, як ми її обсмажити і подрібнити на невеликі шматочки. В такому випадку у нас вийде справжнісінький фарш, з яким яловичі рулетики теж будуть дуже смачні і ароматні.

  • Яловичина філе - 700 грам
  • Печериці - 450 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Яйця курячі - 2 штуки
  • Сир моцарела - 250 грам
  • Вершки - 200 мілілітрів(35% відсотків жирності)
  • Сіль, перець - За смаком
рулетики з яловичини з сиром - фото крок 1
Отже, за допомогою ножа знімаємо лушпиння з цибулі і відразу ж після цього промиваємо інгредієнт під проточною водою. Викладаємо овоч на обробну дошку і ножем розрізаємо його на дві половинки, а потім кожну лушпиння частина розрізаємо ще на дві половинки вздовж плода. І тепер подрібнюємо цибулю поперек половинок на невеликі по товщині четвертинки кола. Дрібно рубаний лук перекладаємо в чисту тарілку.
рулетики з яловичини з сиром - фото крок 2
Викладаємо яйця в маленьку каструлю і заливаємо їх водою таким чином, щоб рідина їх повністю покрила. Після цього ставимо ємність на великий вогонь. А після закипання води, робимо середній вогонь і варимо яйця круто протягом 7-10 хвилин. Відразу ж після цього вимикаємо конфорку і ставимо каструлю під холодну проточну воду в раковину. Ми залишаємо яйця на 2 хвилини в такому стані, щоб вони повністю охололи і стали кімнатної температури, а нам завдяки цьому не склало праці згодом з них зняти шкаралупу.
рулетики з яловичини з сиром - фото крок 3
Тепер руками очищаємо варений інгредієнт від шкаралупи і ще раз промиваємо його під проточною водою, щоб змити залишилися шматочки шкаралупи. Викладаємо яйця на обробну дошку і за допомогою ножа дрібно рубаємо їх на невеликі квадратики розміром не більше 1-1, 5 сантиметрів. Подрібнений компонент перекладаємо в вільну тарілку.
рулетики з яловичини з сиром - фото крок 4
Отже, для початку промиваємо печериці під проточною водою і відразу ж після цього викладаємо їх на кухонний паперовий рушник, щоб з них стекла зайва рідина. Тепер, зручніше розмістивши інгредієнт на обробній дошці, ножем видаляємо огрубілі хвостики і потім - нарізаємо продукт на невеликі шматочки. Подрібнені гриби викладаємо в чисту тарілку.
рулетики з яловичини з сиром - фото крок 5
Для приготування цієї страви раджу використовувати саме сир моцарелу. Адже саме цей молочний інгредієнт додасть нашому страві ніжності і приємний вершковий аромат. На смак такий сир трохи солонуватий з невеликою кислинкою. Він легко піддається плавлення при високих температурах, а так як ми наші яловичі рулетики будемо запікати в духовці, то м'який сир з'єднає всі інші компоненти в одну палітру смаку. Загалом, смак незабутній, та й користь від нього не мала, так як в його склад входять необхідні вітаміни, а також макро- і мікроелементи. Ось тому за допомогою середньої терки натираємо сир моцарелу прямо над чистою тарілкою і поки що відкладаємо в сторону.
рулетики з яловичини з сиром - фото крок 6
Отже, ставимо на середній вогонь сковороду і наливаємо в ємність 2-3 столові ложки рослинної або оливкової олії. Коли масло почне підігріватися, викладаємо в сковороду подрібнену цибулю і, час від часу помішуючи все дерев'яною лопаткою, смажимо інгредієнт протягом 10 хвилин, поки цибуля не стане м'яким і не почне набувати жовтуватий колір.
рулетики з яловичини з сиром - фото крок 7
Відразу ж після цього викладаємо в ємність зі смаженою цибулею подрібнені гриби, і все добре перемішавши дерев'яною лопаткою, смажимо інгредієнти ще протягом 10-15 хвилин до тих пір, поки не випарується весь грибний сік, а печериці не придбають коричневий колір. Увага: не забуваємо продовжувати час від часу помішувати все лопаткою. Після цього вимикаємо конфорку і залишаємо овочеву зажарку в стороні, щоб вона трохи охолола.
рулетики з яловичини з сиром - фото крок 8
Викладаємо в миску остиглі смажені овочі, подрібнені яйця і тертий сир моцарелла. Солимо і перчимо до смаку і все добре перемішуємо за допомогою столової ложки до утворення однорідної маси.
рулетики з яловичини з сиром - фото крок 9
Добре промиваємо яловичину під проточною теплою водою. Потім витираємо насухо інгредієнт, скориставшись кухонними паперовими рушниками. Викладаємо м'ясо на обробну дошку і нарізаємо його за допомогою ножа поперек волокон на шматочки розміром в товщину приблизно 0, 9 - 1 сантиметр. Увага: якщо розмір шматочка вам здається не дуже довгий і зручний, щоб загортати в нього начинку і робити з нього рулетик, тоді яловичий шматочок можна розрізати посередині, але не до кінця, щоб за зовнішнім виглядом він нагадував нам відкриту зошит.
рулетики з яловичини з сиром - фото крок 10
Потім солимо і перчимо кожен яловичий шматочок з двох сторін за бажанням і відбиваємо м'ясо за допомогою спеціального молоточка. Таким чином наш головний інгредієнт стане ще тонше за товщиною і нам не потрібно буде турбуватися про те, що в нього буде незручно загортати начинку.
рулетики з яловичини з сиром - фото крок 11
Отже, м'ясо з начинкою готові, тому можна переходити до найважливішого етапу приготування страви. Скориставшись двічі столовою ложкою, викладаємо на край шматочка начинку і звертаємо м'ясо в рулетик, починаючи з того краю, де знаходиться начинка.
рулетики з яловичини з сиром - фото крок 12
А щоб рулетик не розпався в процесі його подальшого приготування, проколюємо його 2-3 зубочистками наскрізь, закріплюючи вільний край. Також можна скористатися спеціальною ниткою і кілька разів обмотати нею наше блюдо. Готовий рулетик перекладаємо в вільну тарілку. Так чинимо з усіма м'ясними шматочками.
рулетики з яловичини з сиром - фото крок 13
А тепер починається найцікавіше! Ставимо сковороду з невеликою кількістю масла на середній вогонь. Коли масло почне закипати, викладаємо в ємність рулетики і обсмажуємо їх до утворення золотистої скоринки з усіх боків. Увага: викладаємо блюдо в першу чергу швом вниз, щоб він присмажився і тримав форму рулетика. Завдяки цьому після - можна буде акуратно дістати зубочистки і продовжувати обсмажувати рулетики вже з усіх інших сторін.
рулетики з яловичини з сиром - фото крок 14
Скориставшись дерев'яною лопаткою, перекладаємо смажені рулетики з сковороди в деко, укладаючи їх щільно один до одного. Потім наливаємо акуратно в ємність очищену воду, намагаючись потрапити струменем в порожні місця між рулетиками і бортами дека. А в кінці поливаємо рулетики вершками по всій поверхні страви. За бажанням м'ясо з начинкою можна додатково посолити і поперчити. Потім ставимо деко з рулетиками в заздалегідь розігріту духовку і запікаємо при температурі 180 ° -190 ° С протягом 30 хвилин.
рулетики з яловичини з сиром - фото крок 15
По закінченню відведеного часу на приготування страви, вимикаємо духовку і дістаємо деко з рулетиками. Смачного!

Схожі рецепти