Рулетики з яловичини з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Рулетики з яловичини з сиром - ця страва, яке не тільки прикрасить ваш святковий стіл, але і стане найулюбленішим для тих, хто вперше його спробував.
Крім грибів, цибулі та сиру, в начинку можна додавати і інші інгредієнти на ваш смак. А також начинку можна подрібнити за допомогою м'ясорубки або блендера після того, як ми її обсмажити і подрібнити на невеликі шматочки. В такому випадку у нас вийде справжнісінький фарш, з яким яловичі рулетики теж будуть дуже смачні і ароматні.
- Яловичина філе - 700 грам
- Печериці - 450 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Яйця курячі - 2 штуки
- Сир моцарела - 250 грам
- Вершки - 200 мілілітрів(35% відсотків жирності)
- Сіль, перець - За смаком
Отже, за допомогою ножа знімаємо лушпиння з цибулі і відразу ж після цього промиваємо інгредієнт під проточною водою. Викладаємо овоч на обробну дошку і ножем розрізаємо його на дві половинки, а потім кожну лушпиння частина розрізаємо ще на дві половинки вздовж плода. І тепер подрібнюємо цибулю поперек половинок на невеликі по товщині четвертинки кола. Дрібно рубаний лук перекладаємо в чисту тарілку.
Викладаємо яйця в маленьку каструлю і заливаємо їх водою таким чином, щоб рідина їх повністю покрила. Після цього ставимо ємність на великий вогонь. А після закипання води, робимо середній вогонь і варимо яйця круто протягом 7-10 хвилин. Відразу ж після цього вимикаємо конфорку і ставимо каструлю під холодну проточну воду в раковину. Ми залишаємо яйця на 2 хвилини в такому стані, щоб вони повністю охололи і стали кімнатної температури, а нам завдяки цьому не склало праці згодом з них зняти шкаралупу.
Тепер руками очищаємо варений інгредієнт від шкаралупи і ще раз промиваємо його під проточною водою, щоб змити залишилися шматочки шкаралупи. Викладаємо яйця на обробну дошку і за допомогою ножа дрібно рубаємо їх на невеликі квадратики розміром не більше 1-1, 5 сантиметрів. Подрібнений компонент перекладаємо в вільну тарілку.
Отже, для початку промиваємо печериці під проточною водою і відразу ж після цього викладаємо їх на кухонний паперовий рушник, щоб з них стекла зайва рідина. Тепер, зручніше розмістивши інгредієнт на обробній дошці, ножем видаляємо огрубілі хвостики і потім - нарізаємо продукт на невеликі шматочки. Подрібнені гриби викладаємо в чисту тарілку.
Для приготування цієї страви раджу використовувати саме сир моцарелу. Адже саме цей молочний інгредієнт додасть нашому страві ніжності і приємний вершковий аромат. На смак такий сир трохи солонуватий з невеликою кислинкою. Він легко піддається плавлення при високих температурах, а так як ми наші яловичі рулетики будемо запікати в духовці, то м'який сир з'єднає всі інші компоненти в одну палітру смаку. Загалом, смак незабутній, та й користь від нього не мала, так як в його склад входять необхідні вітаміни, а також макро- і мікроелементи. Ось тому за допомогою середньої терки натираємо сир моцарелу прямо над чистою тарілкою і поки що відкладаємо в сторону.
Отже, ставимо на середній вогонь сковороду і наливаємо в ємність 2-3 столові ложки рослинної або оливкової олії. Коли масло почне підігріватися, викладаємо в сковороду подрібнену цибулю і, час від часу помішуючи все дерев'яною лопаткою, смажимо інгредієнт протягом 10 хвилин, поки цибуля не стане м'яким і не почне набувати жовтуватий колір.
Відразу ж після цього викладаємо в ємність зі смаженою цибулею подрібнені гриби, і все добре перемішавши дерев'яною лопаткою, смажимо інгредієнти ще протягом 10-15 хвилин до тих пір, поки не випарується весь грибний сік, а печериці не придбають коричневий колір. Увага: не забуваємо продовжувати час від часу помішувати все лопаткою. Після цього вимикаємо конфорку і залишаємо овочеву зажарку в стороні, щоб вона трохи охолола.
Викладаємо в миску остиглі смажені овочі, подрібнені яйця і тертий сир моцарелла. Солимо і перчимо до смаку і все добре перемішуємо за допомогою столової ложки до утворення однорідної маси.
Добре промиваємо яловичину під проточною теплою водою. Потім витираємо насухо інгредієнт, скориставшись кухонними паперовими рушниками. Викладаємо м'ясо на обробну дошку і нарізаємо його за допомогою ножа поперек волокон на шматочки розміром в товщину приблизно 0, 9 - 1 сантиметр. Увага: якщо розмір шматочка вам здається не дуже довгий і зручний, щоб загортати в нього начинку і робити з нього рулетик, тоді яловичий шматочок можна розрізати посередині, але не до кінця, щоб за зовнішнім виглядом він нагадував нам відкриту зошит.
Потім солимо і перчимо кожен яловичий шматочок з двох сторін за бажанням і відбиваємо м'ясо за допомогою спеціального молоточка. Таким чином наш головний інгредієнт стане ще тонше за товщиною і нам не потрібно буде турбуватися про те, що в нього буде незручно загортати начинку.
Отже, м'ясо з начинкою готові, тому можна переходити до найважливішого етапу приготування страви. Скориставшись двічі столовою ложкою, викладаємо на край шматочка начинку і звертаємо м'ясо в рулетик, починаючи з того краю, де знаходиться начинка.
А щоб рулетик не розпався в процесі його подальшого приготування, проколюємо його 2-3 зубочистками наскрізь, закріплюючи вільний край. Також можна скористатися спеціальною ниткою і кілька разів обмотати нею наше блюдо. Готовий рулетик перекладаємо в вільну тарілку. Так чинимо з усіма м'ясними шматочками.
А тепер починається найцікавіше! Ставимо сковороду з невеликою кількістю масла на середній вогонь. Коли масло почне закипати, викладаємо в ємність рулетики і обсмажуємо їх до утворення золотистої скоринки з усіх боків. Увага: викладаємо блюдо в першу чергу швом вниз, щоб він присмажився і тримав форму рулетика. Завдяки цьому після - можна буде акуратно дістати зубочистки і продовжувати обсмажувати рулетики вже з усіх інших сторін.
Скориставшись дерев'яною лопаткою, перекладаємо смажені рулетики з сковороди в деко, укладаючи їх щільно один до одного. Потім наливаємо акуратно в ємність очищену воду, намагаючись потрапити струменем в порожні місця між рулетиками і бортами дека. А в кінці поливаємо рулетики вершками по всій поверхні страви. За бажанням м'ясо з начинкою можна додатково посолити і поперчити. Потім ставимо деко з рулетиками в заздалегідь розігріту духовку і запікаємо при температурі 180 ° -190 ° С протягом 30 хвилин.
По закінченню відведеного часу на приготування страви, вимикаємо духовку і дістаємо деко з рулетиками. Смачного!