Рулет з яловичини з моцарелою
(покроковий рецепт з фото)
Неймовірно ніжний і соковитий рулет з цільного шматка яловичини, запечений в винно-томатної заливці, з яловичим фаршем, шинкою, яйцем і моцарелою всередині - ось це дійсно царську вечерю.
Якщо у вас намічається сімейна вечеря або романтичний вечір, я можу запропонувати вам відмінну ідею для святкового меню і розповісти, як зробити рулет з яловичини. Блюдо це дійсно дуже шикарне, як за своїм складом, так і за зовнішнім виглядом, та й смак у такого рулету просто чудовий, так що він, безсумнівно, стане головною прикрасою будь-якого столу. Правда ось приготування рулету з яловичини в домашніх умовах це завдання для терплячих господинь, адже вам доведеться витратити на це блюдо пару годинок часу, але воно того, безперечно, варто.
- Яловичина - 800 грам
- Фарш яловичий - 200 грам
- Фарш телячий - 150 грам
- Помідори консервовані - 800 грам (очищені та подрібнені)
- Вино червоне сухе - 500 мілілітрів
- Шинка - 100 грам
- Моцарелла - 100 грам
- Яйце - 2-3 штук
- Жовток яєчний - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 4 зубчики
- Кнопка - 1-2 скибочок
- Молоко - 4 Ст. Ложки
- Масло оливкове - 6 Ст. Ложок
- Петрушка свіжа - 40-50 грам
- Чебрець свіжий - 1 Чайна ложка
- Лавровий лист - 4-5 штук
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
Для цієї страви потрібен хороший шматочок м'яса, який ми розрізаємо уздовж так, щоб у нас вийшов прямокутний пласт.
Цей пласт ми злегка відбиваємо.
Для фаршу ми замочуємо батон в молоці і потім змішуємо його з яєчним жовтком, збиваємо все віночком або вилкою.
Чистимо часник і подрібнюємо його разом з петрушкою і чебрецем.
З'єднуємо телячий і яловичий фарш, часник, зелень і збите яйце з батоном і молоком, ретельно вимішуємо фарш, солимо і перчимо його.
Шинку нарізаємо тонкими смужками.
Яйця відварюємо і також нарізаємо брусками.
Тепер на відбитий шматок яловичини викладаємо приготований фарш і рівномірно його розподіляємо так, щоб по краях залишилося небагато вільного простору.
Далі йде шар з шинки і варених яєць.
Потім викладаємо пластинки сиру.
Тепер м'ясо необхідно акуратно згорнути рулетом і перев'язати його нитками.
Після того як рулет скручений, ставимо сковороду на вогонь і нагріваємо в ній оливкове масло, викладаємо рулет в розігріту олію.
Обсмажуємо його з усіх боків до легкого золотистого кольору, перекладаємо поки в чисту тарілку.
А на сковороду відправляємо нарізану півкільцями ріпчасту цибулю і смажимо його пару хвилин до прозорості.
Заливаємо цибулю червоним вином і продовжуємо нагрівати сковороду на середньому вогні, поки вино не випарується на половину.
Потім знову поміщаємо рулет на сковороду, по його боках викладаємо подрібнений помідори, додаємо лавровий лист, солимо і перчимо все за смаком.
Ставимо рулет в розігріту духовку і запікаємо близько двох годин, коли рулет трохи охолоне, його можна подавати до столу. Приємного всім апетиту!