Рецепт Рулет з яловичини з моцарелою фото

Рулет з яловичини з моцарелою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Яловичина
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Святковий обід
Гарячі страви, Рулети

Неймовірно ніжний і соковитий рулет з цільного шматка яловичини, запечений в винно-томатної заливці, з яловичим фаршем, шинкою, яйцем і моцарелою всередині - ось це дійсно царську вечерю.

Якщо у вас намічається сімейна вечеря або романтичний вечір, я можу запропонувати вам відмінну ідею для святкового меню і розповісти, як зробити рулет з яловичини. Блюдо це дійсно дуже шикарне, як за своїм складом, так і за зовнішнім виглядом, та й смак у такого рулету просто чудовий, так що він, безсумнівно, стане головною прикрасою будь-якого столу. Правда ось приготування рулету з яловичини в домашніх умовах це завдання для терплячих господинь, адже вам доведеться витратити на це блюдо пару годинок часу, але воно того, безперечно, варто.

  • Яловичина - 800 грам
  • Фарш яловичий - 200 грам
  • Фарш телячий - 150 грам
  • Помідори консервовані - 800 грам (очищені та подрібнені)
  • Вино червоне сухе - 500 мілілітрів
  • Шинка - 100 грам
  • Моцарелла - 100 грам
  • Яйце - 2-3 штук
  • Жовток яєчний - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Часник - 4 зубчики
  • Кнопка - 1-2 скибочок
  • Молоко - 4 Ст. Ложки
  • Масло оливкове - 6 Ст. Ложок
  • Петрушка свіжа - 40-50 грам
  • Чебрець свіжий - 1 Чайна ложка
  • Лавровий лист - 4-5 штук
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
рулет з яловичини з моцарелою - фото крок 1
Для цієї страви потрібен хороший шматочок м'яса, який ми розрізаємо уздовж так, щоб у нас вийшов прямокутний пласт.
рулет з яловичини з моцарелою - фото крок 2
Цей пласт ми злегка відбиваємо.
рулет з яловичини з моцарелою - фото крок 3
Для фаршу ми замочуємо батон в молоці і потім змішуємо його з яєчним жовтком, збиваємо все віночком або вилкою.
рулет з яловичини з моцарелою - фото крок 4
Чистимо часник і подрібнюємо його разом з петрушкою і чебрецем.
рулет з яловичини з моцарелою - фото крок 5
З'єднуємо телячий і яловичий фарш, часник, зелень і збите яйце з батоном і молоком, ретельно вимішуємо фарш, солимо і перчимо його.
рулет з яловичини з моцарелою - фото крок 6
Шинку нарізаємо тонкими смужками.
рулет з яловичини з моцарелою - фото крок 7
Яйця відварюємо і також нарізаємо брусками.
рулет з яловичини з моцарелою - фото крок 8
Тепер на відбитий шматок яловичини викладаємо приготований фарш і рівномірно його розподіляємо так, щоб по краях залишилося небагато вільного простору.
рулет з яловичини з моцарелою - фото крок 9
Далі йде шар з шинки і варених яєць.
рулет з яловичини з моцарелою - фото крок 10
Потім викладаємо пластинки сиру.
рулет з яловичини з моцарелою - фото крок 11
Тепер м'ясо необхідно акуратно згорнути рулетом і перев'язати його нитками.
рулет з яловичини з моцарелою - фото крок 12
Після того як рулет скручений, ставимо сковороду на вогонь і нагріваємо в ній оливкове масло, викладаємо рулет в розігріту олію.
рулет з яловичини з моцарелою - фото крок 13
Обсмажуємо його з усіх боків до легкого золотистого кольору, перекладаємо поки в чисту тарілку.
рулет з яловичини з моцарелою - фото крок 14
А на сковороду відправляємо нарізану півкільцями ріпчасту цибулю і смажимо його пару хвилин до прозорості.
рулет з яловичини з моцарелою - фото крок 15
Заливаємо цибулю червоним вином і продовжуємо нагрівати сковороду на середньому вогні, поки вино не випарується на половину.
рулет з яловичини з моцарелою - фото крок 16
Потім знову поміщаємо рулет на сковороду, по його боках викладаємо подрібнений помідори, додаємо лавровий лист, солимо і перчимо все за смаком.
рулет з яловичини з моцарелою - фото крок 17
Ставимо рулет в розігріту духовку і запікаємо близько двох годин, коли рулет трохи охолоне, його можна подавати до столу. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти