Розсольник на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Ще одна дуже смачна заготовочкі на зиму, я вже розповідала про рис з овочами, а сьогодні у мене перловка з великою кількістю свіжих овочів. Все виходить смачно, соковитий, пробуйте!
Отже, розповідаю, як приготувати "розсольник на зиму" . Для цього знадобляться свіжі овочі, перловка, сіль-цукор, масло і оцет. Підготовлені овочі та крупа варяться разом, в кінці влийте оцет і закатати баночки. Якщо використовується твіст кришки "твіст офф", то баночки перевертати не потрібно, кришки отже підтягнуться у міру охолодження баночок. Дивіться детальний рецепт, пробуйте!
- Перловка - 250 грам
- Огірок свіжий - 1 кілограм
- Помідор - 750 грам
- Цибуля ріпчаста - 450 грам
- Морква - 450 грам
- Рослинна олія - 60 мілілітрів
- Оцет 9% столовий - 60 мілілітрів
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Вода - 250 мілілітрів
1. Підготуйте продукти, приступимо!
2. Промийте добре крупу, воду міняйте до прозорої. Залийте чистою порцією води і залиште.
3. Моркву очистіть і натріть на крупній тертці.
4. Очистіть цибулю, поріжте дрібно.
5. Огірки вимийте, зріжте попки і поріжте брусочками.
6. Помідори обдайте окропом, зніміть шкірку. Porež'te на 4 частини і подрібніть за допомогою чопера або м'ясорубки.
7. У каструлі з'єднайте всі інгредієнти, крім оцту. Перемішайте і варіть 40 хвилин з моменту закипання під кришкою. Перемішуйте періодично.
8. У готову гарячу кашу влийте оцет, перемішайте.
9. Підготуйте стерильні баночки і кришки, розкладіть перловку з овочами і закрутіть банки. Остудіть і приберіть в прохолодне місце для зберігання.
10. Розсольник на зиму готовий!