Рецепт Рожева паска з вишнею фото

Рожева паска з вишнею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти, Сир
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл, Пасха
Десерти

Пропоную зробити свято яскравішим, в цьому мені допоможе відмінний рецепт рожевої паски. Її можна зробити з вишнями, малиною або будь-яким червоним варенням.

Отже, розповідаю, як приготувати "рожеву паску з вишнями"! Для цього я буду додавати в сирну масу заморожені вишні, знайти їх взимку не важко, в кожному супермаркеті є розділ "заморозки" . Не любите вишні? Тоді візьміть малину або малинове варення, паска буде не менш смачною і красивою, тобто "червоної"! Використовуйте ванільний цукор за бажанням, однієї чайної ложки на таку порцію буде досить. Зверніть увагу на розмір вашої формочки для паски, вони бувають різного об'єму, мій 400-450 г, тому сиру потрібно не більше 350 г. Хай щастить!

  • Сир 9% - 350 грам
  • Заморожені вишні - 70 грам
  • Сметана жирна - 3 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 80 грам
  • Цукор - 4 Ст. Ложки (або цукрова пудра)
  • Ванільний екстракт або цукор - За смаком
рожева паска з вишнею - фото крок 1
1. Підготуйте продукти.
рожева паска з вишнею - фото крок 2
2. Заморожені вишні годі й розморожувати. Видаліть кісточки. Щодо соку не переживайте, він вийде під гнітом.
рожева паска з вишнею - фото крок 3
3. У чашу комбайна складіть всі інгредієнти. Увімкніть машинку на кілька хвилин, щоб утворилася однорідна густа маса. Вершкове масло має бути кімнатної температури, приблизно за 30-40 хвилин до початку готування його потрібно дістати з холодильника, але не нагрівати!
рожева паска з вишнею - фото крок 4
4. Готово! Бажано, щоб все грудочки сирні розбилися, якщо маса неоднорідна, ввімкніть машинку на пару хвилин.
рожева паска з вишнею - фото крок 5
5. Зберіть форму для паски, вона легко замикається з усіх боків. Застелите чистою і сухою марлею ( я склала її в два шари). Поставте її догори ногами в глибоку тарілку, куди в процесі буде стікати сік і зайва волога. Наповніть сирною масою.
рожева паска з вишнею - фото крок 6
6. Накрийте марлею, поставте блюдечко і гніт ( у мене важка чашка з водою), надішліть паску в холодильник на 12 годин. Періодично поглядайте в тарілку, зливайте рідину.
рожева паска з вишнею - фото крок 7
7. Дістаньте готову паску їх холодильника, накрийте тарілкою, швидко переверніть. Форма легко знімається. Приберіть обережно марлю і прикрасьте вишеньками і кондитерської посипкою.
рожева паска з вишнею - фото крок 8
8. Рожева паска з вишеньками готова! Пригощайтеся! Світлих вам свят!

Схожі рецепти