Тріска рожева
(покроковий рецепт з фото)
Рожева тріска - дуже ніжна і соковита рибка. Готується вона легко. Пропоную варіант, як приготувати рожеву трску, обсмажену на сковороді в клярі. Буде дуже смачно, а приготування - на раз-два.
Я не кладу перець в кляр, так як для подачі зазвичай використовую соус з червоним перцем чилі. Але ви можете додати в кляр трохи чорного дрібно змеленого перцю.
Мабуть, це найпростіший рецепт тріски, але ця рибка настільки ніжна і смачна, що вона не потребує зайвих спеціях і витончених методах приготування.
- Філе рожевої тріски - 450 грам
- Борошно - 120 грам
- Молоко - 60 мілілітрів
- Вода - 60 мілілітрів
- Сода - 0, 25 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Масло рослинне - За смаком (для смаження)
Рибку промийте, просушіть і поріжте невеликими шматочками. З'єднайте молоко, воду, сіль і соду. Змішайте з борошном віночком. Це буде кляр.
Розжарити сковороду з рослинним маслом. Кожен шматочок тріски умочіть в кляр.
Викладіть рибу на сковороду і смажте хвилин 7-8, перевернув один раз на другую сторону.
Подавайте рибу, прикрасивши овочами, з будь-яким соусом або гарніром.