Рецепт Квашена капуста (біла і рожева) фото

Квашена капуста (біла і рожева)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Капуста
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Заготовки, Маринування

Хочу запропонувати вам два абсолютно різних, але дуже класних варіанти, як приготувати квашену капусту білу і рожеву. В якості закуски до будь-якого гарячого блюда це саме те, що потрібно!

Якщо у вас ще немає ідеального рецепта Капусточка, то раджу спробувати ці. Перший цікавий тим, що капуста квас цілком, а не подрібнена, як зазвичай. У другому варіанті приголомшливий колір надає буряк, та й смак у неї приголомшливий. Незважаючи на те, що процес квашення займає час, повірте, воно того варте!

  • Капуста - 3-4 штук (невелика)
  • Сіль - 120 грам
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Гілочка кропу - 2-3 штук
  • Часник - 5-6 зубчиків
  • Перець горошком - 1 Чайна ложка
  • Вода - 3.5 L (приблизно)
  • Капуста - 2 штуки
  • Буряк - 2-3 штук
  • Морква - 3 штуки
  • Часник - 4 зубчики
  • Сіль - 3 чайних ложки
квашена капуста (біла і рожева) - фото крок 1
1. Капусту вимийте, зніміть верхні листки. Наріжте навпіл або на 4 частини.
квашена капуста (біла і рожева) - фото крок 2
2. Воду з сіллю відправте в каструлю і доведіть до кипіння.
квашена капуста (біла і рожева) - фото крок 3
3. Помістіть капусту в зручну ємність (скляну банку, наприклад). Викладіть туди ж часник, лавровий лист, перець горошком і гілочки кропу. Влийте розсіл.
квашена капуста (біла і рожева) - фото крок 4
4. Ось така краса!
квашена капуста (біла і рожева) - фото крок 5
5. Залиште кваситиметься при температурі 18-20 градусів приблизно на 3-4 тижні.
квашена капуста (біла і рожева) - фото крок 6
6. А після дістаньте шматочок капусти і наріжте.
квашена капуста (біла і рожева) - фото крок 7
7. Полийте рослинним маслом, додайте дрібку перцю - і можете подавати до столу.
квашена капуста (біла і рожева) - фото крок 8
8. Другий варіант більш традиційний, але не менш цікавий. Підготуйте капусту, морква і буряк.
квашена капуста (біла і рожева) - фото крок 9
9. Капусту нашаткуйте, морква і буряк натріть на тертці. Додайте часник і сіль.
квашена капуста (біла і рожева) - фото крок 10
10. Акуратно все перемішайте. Накрийте тарілкою або кришкою і встановіть прес. Залиште капусту на 5-7 днів.
квашена капуста (біла і рожева) - фото крок 11
11. Обидва рецепта по-своєму гарні. Спробуйте і виберете то, що вам більше до душі!

Схожі рецепти