Пасха рожева
(покроковий рецепт з фото)
Великдень рожева готується також, як і будь-яка інша сирна паска, тільки в рецепт додають малинове варення. Сир беруть жирний, а варення має бути без сиропу. Виходить гарна паска!
Великдень рожева мені дуже подобається своїм незвичайним видом. Одного разу на свято я зробила кілька різнокольорових пасок. Спочатку змішала всі інгредієнти, а потім розділила на чотири частини масу і в кожну додала свій барвник і наповнювач (горіхи, родзинки, цукати)! Барвниками були какао, шоколад, морквяний сік і шафран, перетерта чорниця і малина. Кожну паску я за своїм прикрасила. Святковий стіл вийшов строкатим і ошатним, а паски різними і смачними. Кожну хотілося спробувати. А паска рожева вийшла найкрасивішою! Успіхів і приємного апетиту!
- Сир - 1 кілограм
- Сметана жирна - 200 грам
- Малинове варення - 200 грам
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 14 склянок
- Ванілін - За смаком
- Вершкове масло - 150 грам
Сир потримати під гнітом ніч, а потім протерти його через сито.
Розмішати його зі сметаною і варенням.
Розтопити масло, додати яйце, цукор, ванілін. Теплим влити в сир.
Ізюм замочити, а потім обсушити і додати в сир.
Сир перекласти в форму покриту марлею. Закрити масу кінцями марлі і зверху поставити вантаж. Прибрати на добу в холод.
Великдень прикрасити. Смачного!