Роли овочеві
(покроковий рецепт з фото)
У період посту або тим, хто вибрав для себе вегетаріанство, зовсім необов'язково відмовлятися від родзинки азіатської кухні - ролів. Я хочу запропонувати вам дуже простий і класний рецепт на замітку.
Покажу вам свій варіант, як приготувати роли овочеві. В даному випадку в начинку використовується огірок, морква і авокадо. Також чудово підійде солодкий перець, tsukkini або sparzha, наприклад. Овочі при бажанні можна класти свіжими (огірок, перець, авокадо), а частина (морква, перець, цукіні, спаржу) попередньо відправити в пароварку, наприклад, щоб вони були м'якше. Це відмінна закуска, корисна і смачна, для дітей і дорослих.
- Лист нори - 4 штуки
- Огірок - 1-2 штук
- Морква - 1 штука
- Авокадо - 1-2 штук
- Варений рис для суші - 1 Склянка
1. Насамперед зваріть рис для суші, орієнтуючись по інструкції на пачці. Додайте трохи рисового оцту і остудіть його. Очистіть і тонкими смужками наріжте моркву.
2. Можна її трохи обсмажити або приготувати на пару.
3. Наріжте тонкими смужками огірок. Серединку з насінням краще не використовувати, щоб роли НЕ розмокнули.
4. Авокадо вимийте, обсушити. Наріжте навпіл, видаліть кісточку, а м'якоть наріжте тонко.
5. Бамбуковий килимок оберніть харчовою плівкою. Викладіть на лист норі рис, трохи залишивши вільним край, і розподіліть рівним шаром.
6. Акуратно переверніть, якщо хочете відкриті роли (рисом назовні). Але можна зробити і звичайні, як вам більше подобається.
7. На край викладіть кілька смужок (в залежності від розміру) огірка, морква і авокадо. Можна овочі полити чуточкой соєвого соусу або підсолити, наприклад.
8. За допомогою килимка починайте акуратно згортати, щоб вийшов щільний рулет.
9. Ось, що вийде в результаті. Змочуючи ніж в рисовому оцті, наріжте роли порційними шматочками.
Смачного!
Смачного!