Різотто з печерицями та вершками
(покроковий рецепт з фото)
Любіть ароматні грибочки? На мою скромну думку, різотто приготовлене з печерицями виходить просто чарівним! Блюдо підходить для вечері або обіднього столу. Рекомендую негайно оцінити!
Перед вами - простий рецепт приготування різотто з печерицями та вершками. Різотто готується з такого набору інгредієнтів: рис "арбор", печериці, сир "пармезан", ріпчаста цибуля, часник, бульйон овочевий, петрушка, сіль, перець, масло вершкове і оливкове і вершки. Готову страву, подається до столу в гарячому вигляді. Хай щастить!
- Рис "арбор" - 320 грам
- Печериці - 400 грам
- Часник - 1 зубчик
- Бульйон овочевий - 1 літр
- Вершкове масло - 60 грам
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Цибуля ріпчаста - 70 грам
- Петрушка - 10 грам
- Сир "пармезан" - 50 грам
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Вершки - За смаком
Розігріваємо в сотейнику вершкове масло, обсмажуємо на ньому подрібнену цибулю.
Додаємо рис, перемішуємо і смажимо ще 2 хвилини.
Поступово, невеликими порціями, вливаємо бульйон. Щоб рис встигав вбирати рідину вливайте по пів чашки за один раз, постійно помішуючи.
На оливковій олії злегка обсмажуємо подрібнений часник.
Додаємо до часнику, порізані скибочками шампіньйони. Смажимо на повільному вогні, посолити і поперчити. Можна додати подрібнену петрушку. Всього, готуємо 5 хвилин.
Коли рис майже готовий, вливаємо вершки і додаємо обсмажені гриби. Перемішуємо.
Також кладемо тертий пармезан і 25 грам вершкового масла. Ретельно все перемішуємо і даємо постояти під кришкою пару хвилин.
Смачного!