Різотто з креветками і вершками
(покроковий рецепт з фото)
Різотто - одне з основних і найпопулярніших страв італійської кухні. Гарне різотто виходить, тільки якщо правильно приготувати рис! Блюдо підходить для вечері або обіду. Спробуйте і не пошкодуєте!
Перед вами - простий рецепт приготування різотто з креветками і вершками. Під час приготування рису необхідно постійно підливати бульйон, щоб рис постійно був покритий рідиною. Рис дуже швидко вбирає рідину, потім чого розбухає і збільшується в об'ємі. Готове різотто подається до столу в гарячому вигляді. Хай щастить!
- Рис "арбор" - 100 грам
- Креветки - 100 грам
- Бульйон - 0, 5 L
- Вино біле сухе - 50 мілілітрів
- Апельсин - 1/2 штуки
- Горошок зелений - 2 Ст. Ложки
- Часник - 1 зубчик
- Цибуля ріпчаста - 1/2 штуки
- Кріп - За смаком
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки(+ 1 ст.Л. Оливкового масла)
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
Очищені креветки зваріть в літрі води, приблизно 5-6 хвилин після закипання.
Подрібнену ріпчасту цибулю обсмажуємо 3 хвилини на суміші оливкової та вершкового масла. Додаємо роздавлений зубчик часнику.
Видаляємо часник і засипаємо рис, перемішуємо і смажимо кілька хвилин.
Вливаємо сухе вино і готуємо ще 5-7 хвилин до повного випаровування алкоголю.
Додаємо горошок, перемішуємо. Поступово, невеликими порціями вливаємо до рису бульйон. У міру додавання бульйону, рис буде розбухати. Готуємо 22 хвилини.
Для 5-6 хвилин до готовності рису, вичавити сік половини апельсина, сіль і poperčite різотто. Ретельно все перемішайте.
Додайте креветки, готуйте ще 3-4 хвилини.
Смачного!