Різотто з креветками і горошком
(покроковий рецепт з фото)
Різотто з креветками і горошком можна подати як гарнір або як самостійну страву. При приготуванні різотто можна відлучатися, вам доведеться постійно помішувати страву. Різотто готується 25 хвилин.
Різзото з креветками і горошком може стати відмінним легким обідом. Блюдо готується на одній сковороді менш, ніж за півгодини. А нагодувати можна буде всю сім'ю. Замість креветок можна додати м'ясо, курку.
- Рис Арбор - 1 Склянка
- Готове м'ясо, овочі або морепродукти - 1/2 склянки
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Вода або бульйон - 2 склянки (курячий або яловичий)
- Біле вино - 1 Склянка
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Сіль і перець - - За смаком
1. Відваріть м'ясо, креветки, приготуйте овочі. Нам знадобиться по півсклянки. У мене - свіжий зелений горошок і креветки.
2. Цибулину очистіть і наріжте невеликими кубиками. У великій сковороді нагрійте оливкову олію і обсмажте в ній цибулю до м'якості і золотистого кольору.
3. Просмажити цибулю кілька хвилин, додайте подрібнений часник. Смажте його замість з цибулею ще дві хвилини. Потім додайте рис. Обсмажуйте рис до золотисто-коричневого кольору, постійно помішуючи.
4. Додайте вино, понизьте вогонь до середньо-повільного. Перемішайте.
5. Поступово (в чотири прийоми) додайте бульйон або воду. Помішуйте, поки рис вбере воду, потім додайте наступну порцію.
6. Після додавання останньої порції води або бульйону, в рис викладіть готові овочі і м'ясо або морепродукти. Тушьте до готовності.
7. Подавайте різотто з креветками і горошком (або іншими інгредієнтами) прямо в сковороді або порційно на тарілці. Смачного!